MISFORNØYD: Magnus Carlsen var alt annet enn fornøyd da han snakket med pressen etter dagens parti. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MISFORNØYD: Magnus Carlsen var alt annet enn fornøyd da han snakket med pressen etter dagens parti. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Carlsen: - Jeg synes jeg spilte forferdelig

Ikke fornøyd med remis.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Dagens parti mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand endte med remis etter et dronningsluttspill hvor ingen gjorde store feil.

På pressekonferansen i etterkant av partiet gjorde Carlsen det klart at han kunne gjort det lang bedre.

- Jeg synes jeg spilte forferdelig, sier han.

- Jeg var vel litt bedre i dag. Men jeg kunne muligens forsøkt en noe annen strategi i dag også. Det var ikke noen veldig god kamp fra min side. Jeg tror ikke det var noen store tabber, men det var bare ikke bra nok.

Magnus Carlsen fikk spørsmål fra Dagbladet: Hva er forskjellen på Vishy Anand fra i fjor?

- Det er 2-2 nå, som sist. Jeg ser egentlig ikke noen forskjell, svarte Carlsen.

Anand var, i likhet med i går, langt mer fornøyd enn sin norske motstander.

- Jeg kontrollerte min dronning og dermed fikk jeg en mulighet til å redde partiet inn til remis. Jeg var bekymret en liten stund. Men det var aldri slik at jeg var veldig bekymret i dag, sier den indiske utfordreren.

Etter seier og remis i de siste to partiene, har Anand fått en kraftig opptur etter den svake starten på VM-kampen. Likevel vil han ikke innrømme at han selv har noe psykologisk overtak.

- Jeg vet ikke hvem som har det psykologiske overtaket. Jeg fokuserer på mitt eget spill.

I morgen er det hviledag før Anand er tilbake i førersetet med hvit på fredag.