Carlsen 25 dager før VM: - Selvtilliten er ikke på topp

Nå vil 23-åringen bli mer ydmyk.

(Dagbladet): 25 dager før VM-kampen mot Vishy Anand, møtte Magnus Carlsen Norges største medier i Oslo for å dele sine tanker rundt det svært prestisjefylte oppgjøret.

Der avslørte 23-åringen at han ikke er like selvsikker som han skulle ønske, etter to svake turneringer - til han å være - under sjakk-OL i Tromsø i august og Sinquefield Cup i USA i begynnelsen av september.

- Jeg må innrømme at sjakkselvtilliten ikke er helt topp akkurat nå. Jeg tror den vil bli mye bedre. Det har vært perioder i karrieren hvor jeg har følt at jeg trenger å være litt mer ydmyk, at jeg trenger å fortsette å lære. Jeg tror dette er en av disse periodene, sier Carlsen. 

Ikke for sent Allerede på onsdag vil Carlsen reise til Alpene, hvor han skal være i rundt to uker på treningsleir. På spørsmål om det er for sent å finne godfølelsen i tide til VM, svarer han slik:

- Nei. Oppkjøringen har vært i gang lenge allerede.

Etter en konfliktfylt inngang til storkampen i Russland, valgte det norske sjakkfenomenet til slutt å signere VM-kontrakten hele sju dager på overtid av den opprinnelige fristen til Det intenasjonale sjakkforbundet (FIDE) 7. september. 

I dag ville verken Carlsen eller manager Espen Agdestein kommentere bakgrunnen for konflikten.

- Det har vi snakket om før, og på en måte lagt bak oss nå. Vi ønsker å skape positive følelser og ikke tenke på det nå, sier Agdestein.

Til Alpene I invitasjonen til dagens pressemøte gjorde «Team Carlsen» det klart at de ville redegjøre for planene frem mot VM. En del av den planen innebærer altså et opphold i høyden.

- Jeg skal til Alpene. Der skal jeg prøve å lære litt sjakk. Det blir også litt høydetrening, som et lite eksperiment. Det har funket bra i andre turneringer. Jeg kommer hjem ti dager før jeg drar til Sotsji, sier Carlsen.

- Hvor i Alpene skal du?

- Eh. Jeg skal til Alpene, fortsetter han hemmelighetsfullt.

- Hva vil dere jobbe med på treningsleiren?

- Først og fremst vil det være fokus på sjakk. Jeg vil bli en bedre sjakkspiller, faktisk. Denne gangen vil jeg fokusere på hvordan jeg kan rette opp de tingene jeg har gjort feil i det siste. Jeg har ikke spilt så bra. Jeg har masse idéer om hva jeg har gjort feil, og hvordan jeg kan bli bedre, sier en uvant ydmyk Carlsen.

Dette er «Team Carlsen» Det ble samtidig offentliggjort at støtteapparatet til Carlsen vil bestå av manager Agdestein, trener Peter Heine Nielsen, pappa og alt-mulig-mann Henrik Carlsen, kokken Magnus Forsell og legen Brede Kvisvik.

Når det gjelder sekundantene, personene som primært er ansvarlige for analyser i forkant av partiene, er det klart at Jon-Ludvig Hammer vil være med. Hvem de øvrige utvalgte er, holdes hemmelig.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Magnus Carlsen møtte pressen sammen med manager Espen Agdestein.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Magnus Carlsen møtte pressen sammen med manager Espen Agdestein. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer