Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen spiller Shamkir Chess

Carlsen åpner mot hjemmehåp

Magnus Carlsen innleder torsdag sjakkturneringen Shamkir Chess mot mannen han frykter blir den mest vriene å slå i sammendraget.

TØFF NØTT: Magnus Carlsen møter hjemmehåpet Shakhrijar Mamedjarov i Shamkir Chess torsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TØFF NØTT: Magnus Carlsen møter hjemmehåpet Shakhrijar Mamedjarov i Shamkir Chess torsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det aserbajdsjanske hjemmehåpet Shakhrijar Mamedjarov er den av deltakerne i turneringen som ligger nærmest opp til den norske verdensmesteren i antall ratingpoeng.

Torsdag møtes de to i første runden av turneringen i byen Shamkir vest i Aserbajdsjan. Onsdag møtte deltakerne pressen, og da svarte Carlen følgende på hvem han anser som sin hardeste utfordrer.

- Den mest åpenbare er han jeg møter i den første runden, samtidig som det er mange sterke spillere her som kan slå hvem som helst på en god dag. Men Shakhrijar er den mest åpenbare både ut fra rating og form.

Mamedjarov er på sin side klar på at det blir vrient å slå nordmannen.

- Jeg er fornøyd med å være spilleren i verden med nest høyest rating, men Magnus er fortsatt foran. Carlsen er en sterk konkurrent og en hodepine for alle. Han er verdensmester både i langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk. Det blir vanskelig å slå ham, men målet mitt er å passere ham på ratingen, sa han.

Magnus Carlsen kommer til Shamkir Chess nærmest rett fra Baden-Baden-turneringen i Tyskland. Der endte han til slutt som nummer to, kun slått av amerikanske Fabiano Caruana. Sistnevnte er mannen som skal møte Carlsen til VM-duell i London i november.

Mamedjarov deltok ikke Baden-Baden-turneringen.

Ved siden av Carlsen og Mamedjarov deltar Liren Ding (Kina), Sergej Karjakin (Russland), Anish Giri (Nederland), Veselin Topalov (Bulgaria), Teimur Radjabov (Aserbajdsjan), David Navara (Tsjekkia), Radosław Wojtaszek (Polen) og Rauf Mamedov (Aserbajdsjan) i Shamkir Chess.

Carlsen vant turneringen både i 2014 og 2015, mens Mamedjarov har vunnet de to siste årene.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!