Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen åpnet med remis i Nederland

- Helt OK.

 REMIS:  Magnus Carlsen åpnet med remis mot Anish Giri i Nederland. Foto: AFP PHOTO / ANP / LEX VAN LIESHOUT/NTB Scanpix
REMIS: Magnus Carlsen åpnet med remis mot Anish Giri i Nederland. Foto: AFP PHOTO / ANP / LEX VAN LIESHOUT/NTB Scanpix Vis mer

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen startet lørdag storturneringen Tata Steel med remis mot det nederlandske stortalentet Anish Giri.

I et relativt tamt parti berget nordmannen dermed et halvt poeng med svarte brikker. Partiet var over etter at begge spillerne hadde utført 30 trekk.

Utover i partiet ble stillingen komplisert, men det lå likevel an til remis etter at spillerne gikk inn i et såkalt bondesluttspill med likt antall brikker.

- Det ble ikke så spennende som noen av oss hadde håpet, for det ble tidlig en veldig remisaktig stilling, sa Carlsen til TV 2.

Giri er kjent som et av sjakkens vidunderbarn, men han klarte ikke å overrumple den norske verdensmesteren. Carlsen hadde kalt 20-åringen «feig» før turneringen, og det fulgte han opp lørdag.

- Fortsatt feig. Men han er for all del en veldig god spiller, gliste han.

Carlsen var i godt humør etter at det første partiet av storturneringen i Nederland endte uavgjort, selv om han stadig står uten seier mot Giri et tradisjonelt sjakkparti.

- Han er god, og han er ikke veldig redd for meg. Remis mot Giri med svart er OK, sa han.

Søndag møter Carlsen amerikaneren Wesley So. Totalt skal det spilles 13 runder i Tata Steel Chess.

(NTB)
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media