Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norway Cup

Carlsen åpnet med remis mot erkerivalen

Magnus Carlsen åpnet hovedrunden i Norway Chess med remis mot Wesley So.

SPILTE REMIS: Magnus Carlsen hadde hvite brikker, men klarte ikke å beseire Wesley So. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SPILTE REMIS: Magnus Carlsen hadde hvite brikker, men klarte ikke å beseire Wesley So. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen innledet lynsjakkturneringen i Norway Chess med storspill og seier mandag.

Tirsdag ettermiddag startet hovedrunden, og det norske sjakkessets åpningskamp var mot verdenstoer So.

Verdensener Carlsen slo amerikaneren i lynsjakk i siste runde mandag.

Tirsdag åpnet de to rolig. Nordmannen, som hadde fordelen av å spille med hvite brikker i partiet, gjorde innledningsvis et framstøt med bøndene i midten. Etter hvert tok han et kvarters tenkepause på sitt 16. trekk. Nordmannen forsøkte å presse So i fortsettelsen, men rivalen forsvarte seg godt.

- Det ser ikke lett ut å vinne dette, konstaterte Hans Olav Lahlum i TV 2s sjakkstudio på Carlsens 28. trekk.

Etter hvert begynte Sos vinnersjanser for alvor å svinne, men Carlsen maktet samtidig ikke å vippe amerikaneren av pinnen. Til slutt endte det med remis. Det gir spillerne 0,5 poeng hver etter den første av ni runder.

- Det ble litt tynt. Jeg prøvde en litt uvanlig åpning, men det var ikke så lett å få til noe, sa Carlsen til TV 2 etter partiet og la til at han avslutningsvis ikke så noen måte å lure seg rundt på.

(©NTB)

Hele Norges coronakart