Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen i Fischer Random

Carlsen åpnet med remis

Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura spilte remis i det første partiet i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer Random.

PUBLIKUM: Flere sjakkinteresserte er på plass når Magnus Carlsen spiller uoffisielt VM i Fischer Random. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PUBLIKUM: Flere sjakkinteresserte er på plass når Magnus Carlsen spiller uoffisielt VM i Fischer Random. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlsen, med hvite brikker, var aldri truet i den første uoffisielle VM-kampen i Fischer Random mot amerikanske Hikaru Nakamura. Nordmannen hadde hele veien et ørlite overtak, mens Nakamura i tillegg til å ha problemer stoppe Carlsen også var presset på tiden.

Utover i det første partiet så det mer og mer ut til at det gikk mot remis, men i kjent Carlsen-stil fortsatte nordmannen å slite ut Nakamura.

Men etter en time og femten minutter var det over, spillerne tok hverandre i hånden. Dermed endte det første partiet med remis, og spillerne får med seg ett poeng hver før det andre partiet starter senere fredag.

- Sjokkerende

I denne spesielle formen for sjakk er ikke brikkene stilt opp i henhold til reglene fra starten, men derimot med stor grad av tilfeldighet.

- Sjokkerende normalt, fordi stillingen minnet veldig fort om vanlig sjakk. Det gikk bare fem-seks trekk så var vi inne i noe som så ganske normalt ut, sa Magnus Carlsen til NTB etter det første partiet.

- Men det har nok litt med stillingen vi fikk utdelt. Det kommer nok til å bli mer spennende partier utover, sa han videre.

Carlsen fortalte at han følte han hadde et lite overtak, men at han ikke fant noen løsninger for å stikke av med seieren. Også amerikanske Nakamura var fornøyd etter det førstepartiet.

- Viktig å ikke tape

- Jeg følte jeg spilte ganske godt. Jeg tror begge spillerne var litt usikre på hva som ventet oss i det første partiet, men det var viktig å ikke tape det første partiet, sa Nakamura til NTB og var enig med sin norske motstander i at kampen raskt beveget seg inn i noe som lignet på normalsjakk.

Andre parti starter klokken 20. Da er det amerikaneren som spiller med hvite brikker.

Kampen mellom Carlsen og Nakamura går over fem dager på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden utenfor Oslo.

Fredag, lørdag, søndag og mandag spilles to hurtigsjakkpartier. Deretter avsluttes kampen med åtte lynsjakkpartier tirsdag.

NTB

10 BESTE: GM Daniel King går gjennom Magnus Carlsens 10 beste avslutninger fram til 2013. Her et parti fra Magnus Carlsen var 11 år gammel og møtte Adnan Orujov. Dette er den første av i alt 11 videoer i serien. Video: Daniel King/YouTube.com/PowerPlayChess Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!