Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen er i storform

Carlsen åpnet med seier

Magnus Carlsen vant på tid da han torsdag spilte sitt første parti i en sjakkturnering på Isle of Man.

GOD START: Magnus Carlsen starta turneringa på Isle of Man med seier. Han jakter flere rekorder i løpet av de neste dagene. Foto: NTB/Scanpix
GOD START: Magnus Carlsen starta turneringa på Isle of Man med seier. Han jakter flere rekorder i løpet av de neste dagene. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Nordmannen vant med hvite brikker mot ukrainske Yuriy Kuzubov og fikk dermed en flott start på turneringen som varer fram til 21. oktober. Carlsen slet i perioder av partiet, men vant til slutt på tid.

I tillegg til å være favoritt til å vinne totalt, kan Carlsen bemerke seg på andre måter i turneringen.

Unngår han tap i løpet av elleve partier, vil han sette ny rekord i antall partier uten tap.

Rekorden har kinesiske Ding Liren med 100 partier. Carlsen er etter torsdag ubeseiret i 91 strake partier langsjakk, skriver Tarjei J. Svensen , mannen bak sjakknettstedet Matt & Patt.

Turneringen på Isle of Man går uten flere toppspillere. Bare fire av de ti beste på rankingen er til stede. De fire er Carlsen, Fabiano Caruana, Wesley So og Viswanathan Anand.

Turneringen fungerer også som en kvalifisering til kandidatturneringen i 2020.

Én spiller vil få muligheten til å kjempe om å spille VM-kamp mot Magnus Carlsen. Det kan ikke bli Caruana, som allerede er kvalifisert.

Nordmannen skal i slutten av oktober forsøke å forsvare en annen VM-tittel. Mellom 27. oktober og 2. november spilles tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk. Det skjer på Henie Onstad Kunstsenter på Høvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling