TAP: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TAP: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Carlsen åpnet med tap i USA

Magnus Carlsen innledet Grand Chess Tour-turneringen i St. Louis med tap mot kinesiske Ding Liren i hurtigsjakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med svarte brikker havnet Carlsen i tidstrøbbel og tapte til slutt for kineseren. Dermed har han fått en vanskelig start på turneringen som fortsetter lørdag kveld.

I lørdagens andre parti skal Carlsen spille med svarte brikker mot ungarske Richárd Rapport. Han avslutter kvelden mot Leinier Domínguez. Da har Carlsen hvite brikker.

Det skal spilles totalt ni partier hurtigsjakk mellom lørdag og mandag før det er lynsjakk tirsdag og onsdag. Turneringen er den fjerde på Grand Chess-touren.

Nordmannen har spilt forrykende så langt i 2019 og har blant annet vunnet begge Grand Chess Tour-turneringene han har spilt. Først vant han i lyn- og hurtigsjakk i Elfenbenskysten. Deretter vant han i Zagreb.

Carlsen har totalt vunnet sju av sju turneringer han har stilt opp i denne sesongen, skriver nettstedet Matt & Patt.

Carlsen var ikke med i sesongens tredje Grand Chess Tour-turnering. Den ble spilt i Paris. Likevel leder han sammendraget. 28-åringen har 33 poeng, mens Maxime Vachier-Lagrave følger på andreplass med 25 poeng. Amerikanske Wesley So er nummer tre.

Etter lyn- og hurtigsjakkturneringen i St. Louis følger Sinquefield Cup som er i samme by. Den starter 15. august.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer