Carlsen avslører: - Jeg er ikke i form

Reddet likevel uavgjort i dramatisk oppgjør mot Tyrkia.

SNUDDE: Magnus Carlsen så ut til å tape sitt parti etter en dårlig åpning mot Solak. Tyrkeren gjorde imidlertid en tabbe da partiet begynte å dra seg til, og stillingen endret karakter.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SNUDDE: Magnus Carlsen så ut til å tape sitt parti etter en dårlig åpning mot Solak. Tyrkeren gjorde imidlertid en tabbe da partiet begynte å dra seg til, og stillingen endret karakter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

• Norge - Tyrkia 2-2

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Magnus Carlsen vant mot Dragan Solak, men verdensmesteren var lenge i trøbbel. Det la heller ikke 23-åringen skjul på etter partiet.

Overfor Dagbladet innrømmer sjakkfenomenet at formen ikke er helt som den skal være.

- Jeg synes det startet veldig bra, men de tre siste partiene har vært litt dårlige. Jeg er ikke i noen toppform akkurat nå, det er jeg ikke. Det var bedre i starten. Scoren min er likevel grei, så det er fortsatt håp om å gjøre en god prestasjon, sier Carlsen til Dagbladet.

Usikker Han vet samtidig ikke hvorfor formen ser ut til å ha blitt gradvis svakere og svakere utover det to uker lange mesterskapet.

- Jeg vet ikke, men det tar på å spille i litt andre forhold enn det jeg er vant til dag etter dag.

Med seieren over Solak, reddet superstjerna likevel et remisresultat for det norske førstelaget.

- 2-2 er ikke helt bra nok, men vi får bare ta det og prøve å gjøre det bedre i de to siste rundene, sier Carlsen.

Dramatisk OLs tredje siste runde forløp ikke uten dramatikk.

Simen Agdestein hadde en dårlig dag på jobben og tapte sitt parti. Jon Ludvig Hammer og Leif Erlend Johannessens matcher endte begge med remis.

Dermed var laget helt avhengig av Carlsens maksimale poengsanking.

Selv om partiet til sistnevnte startet dårlig, gjorde Solak en tabbe i kraftig tidsnød. Dermed var det hele snudd på ett trekk, og Carlsen hadde plutselig alt i sine hender.