REMIS: Magnus Carlsen avsluttet storturneringen Sinquefield Cup med remis mot indiske Vishy Anand tirsdag. Armenske Levon Aronian vant turneringen.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
REMIS: Magnus Carlsen avsluttet storturneringen Sinquefield Cup med remis mot indiske Vishy Anand tirsdag. Armenske Levon Aronian vant turneringen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Carlsen avsluttet med remis. Ingen turneringsseier

Levon Aronian på topp.

Magnus Carlsen avsluttet storturneringen Sinquefield Cup med remis mot indiske Vishy Anand tirsdag. Armenske Levon Aronian vant turneringen.

Duellen mellom Carlsen og Anand ble av den forholdsvis kortvarige sorten. Etter bare 36 trekk tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om å dele det ene poenget. Da hadde det meste talt for remis en god stund.

Allerede før Carlsens duell med Anand var over, var det klart at den norske verdensmesteren ikke kunne vinne Sinquefield Cup. For å ha mulighet til å gå til topps var Carlsen avhengig av at armenske Levon Aronian tapte sin avsluttende duell mot Veselin Topalov. Det gjorde han ikke.

Aronian og Topalovs parti endte i remis mens Carlsen og Anand enda satt ved bordet.

Sløv Aronian vant dermed Sinquefield Cup med sine seks poeng. Verdensmester Carlsen endte på fem.

- Han fikk en ufattelig dårlig start, og kom seg ypperlig tilbake fra den. Det som gikk galt i denne turneringen var tapet mot Gristsjuk og remisen mot Nakamura. Runde sju og åtte, der han sløste bort halvpoeng på en veldig amatørmessig måte, sa TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer på kanalens sjakksending da han skulle oppsummere Carlsens innsats.

Med ett poeng mer ville verdensmesteren endt på seks poeng og spilt playoff om seieren mot Aronian onsdag.

- Han var sløv i to kritiske situasjoner mot Gristsjuk og Nakamura. Det er selvfølgelig ikke bra, men jeg synes ikke det er noe å rope krise for. I 80 prosent av situasjonene ville han hatt ett poeng mer, sa Hammer.

Skyter av Aronian
Hovedpersonen selv var ikke mer enn passe fornøyd med det han har prestert i St. Louis.

- Jeg hadde en periode på fire kamper der jeg kjempet godt, men ellers var ikke dette godt nok. Totalt sett var det ingen katastrofe, men dette resultatet er jeg ikke fornøyd med, sa Carlsen i et intervju vist på TV 2.

Turneringsvinner Aronian har slitt tungt den siste tiden, men fant formen i tide til Sinquefield Cup. Det gledet Carlsen.

- Han spilte veldig bra, og jeg er glad på hans vegne. Han har ikke spilt så bra som dette på veldig lenge. Det er godt å se at han har funnet tilbake til spillet sitt, sa verdensmesteren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram