Carlsen begynte å le da han hørte hva faren sa

- Men om han føler det slik, så er det bra for ham.

SEIERSGLISET: Magnus Carlsen har fremstått både selvsikker og fornøyd under oppholdet i Russland. Det gjorde han også etter seieren mot Vishy Anand i går. Foto Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
SEIERSGLISET: Magnus Carlsen har fremstått både selvsikker og fornøyd under oppholdet i Russland. Det gjorde han også etter seieren mot Vishy Anand i går. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Han kom, han vant, han spøkte. Så enkelt er det mulig å oppsummere dagen hvor Magnus Carlsen (23) tok et langt steg på veien mot å forsvare VM-tittelen.

Bare to partier inn i VM-kampen mot Vishy Anand (44), er Magnus Carlsen (23) allerede i ferd med å demonstrere for en hel sjakkverden hvorfor det er akkurat han som er regjerende mester. I over ti timer satt 23-åringen fra Lommedalen i helgen å terroriserte sin indiske motstander. I går kom også uttelingen, i form av den aller første seieren.

- Det er veldig bra å få gjennombruddet så tidlig. Nå er det han som må starte å jage. For meg gjelder det å opprettholde presset, erkjenner Carlsen.

- Ble overrasket Etter to bunnsolide partier kunne Carlsen innkassere den første seieren da Anand gjorde en grov tabbe etter nærmere fem spilte timer. Da spillerne ankom pressekonferansen like etterpå, så det nesten ut som Anand var på gråten.

- Det er synd. Det er synd at jeg kastet det bort, men hva kan du gjøre? Jeg må gå videre, sier Anand.

Det kan likevel vise seg å bli lettere sagt enn gjort, for marerittene fra fjorårets ydmykelse i Chennai er allerede på vei tilbake. Det er også feilene. Den største som kom i går, hadde ikke engang Carlsen våget å forestille seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer