Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen beholder ledelsen i Kina

Spilte remis mot Wang Yue.

REMIS ETTER TO SEIRER: Magnus Carlsen ligger godt an til å vinne førstepremien på omlag 700 000 kroner i Kina. Her under en turnering i Bilbao tidligere i år. Foto: HANS ARNE VEDLOG
REMIS ETTER TO SEIRER: Magnus Carlsen ligger godt an til å vinne førstepremien på omlag 700 000 kroner i Kina. Her under en turnering i Bilbao tidligere i år. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

|||

• I går: Magnus utklasset verdens beste spiller

Sjakkstjernen Magnus Carlsen beholdt ledelsen i Grand Slam-turneringen i Kina etter remis (uavgjort) i onsdagens kamp med svarte brikker mot kinesiske Wang Yue.

Den norske 18-åringen har to seiere og en remis på de tre første kampene og har skaffet seg et godt utgangspunkt for sammenlagtseier i GP-turneringen Nanjing Pearl Spring.

I onsdagens oppgjør mot Wang Ye, rangert som nummer 15 i verden, sto han med gevinstfordel, men kom i tidsnød og måtte nøye seg med et halvt poeng.

- Magnus (Carlsen) spilte friskt og aggressivt, men kom i tidsnød og etter noen unøyaktige trekk ble det remis, sier generalsekretær Dag Danielsen i Norges Sjakkforbund til NTB.

Tidligere i turneringen har Carlsen vunnet mot Peter Leko og verdensener Veselin Topalov.

Torsdag skal Carlsen i aksjon med svarte brikker mot Dmitrij Jakovenko fra Russland, rangert som nummer 11 i verden.

Sju runder gjenstår i turneringen som avsluttes 9. oktober.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media