Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen ble «utrolig lettet» da Anand lot ham gjøre dette trekket

- Undervurderte stillingen.

LETTELSE: Carlsen fortalte på pressekonferansen i etterkant at han etter dette trekket kunne puste lettet ut. Kort tid etter sa duellantene seg enige i remis. Foto: NTB Scanpix
LETTELSE: Carlsen fortalte på pressekonferansen i etterkant at han etter dette trekket kunne puste lettet ut. Kort tid etter sa duellantene seg enige i remis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): De to duellantene møtte tradisjonen tro til pressekonferanse etter dagens parti, og ikke unaturlig var det Magnus Carlsen som virket mest fornøyd med remis.

Han fortalte at han så lyst på åpningen, men at han ble overrasket etterhvert som partiet skred fram.

- Jeg var litt optimistisk til å begynne med. Det må jeg si. At det ville være en god stilling for svart. Jeg undervurderte det litt, og det var ikke lett. Jeg ble utrolig lettet da han ga meg e5.

Ikke kontroll Med «e5» mente Carlsen løpertrekket som satte igang utbyttingen av brikker som kulminerte i et tårnsluttspill som er vurdert som remis. Det ble også resultatet noen trekk senere.

- Jeg følte ikke nødvendigvis at jeg hadde kontroll. Han er en veldig god spiller, og han er godt forberedt. Det er ikke så lett å bare forsvare seg. Det er ikke så mange klare retningslinjer for en slik stilling, men det er veldig interessant. Det er alltid sjanser for begge to. 

Med dagens remis beholder han ledelsen 5,5 - 4,5 før de to avsluttende og avgjørende partiene. Allerede på søndag kan Carlsen faktisk avgjøre kampen med hvite brikker.

- Det er en situasjon med mye press, men det er en fordel å lede. Det er ikke den verste situasjonen jeg kan være i.

- Er fortsatt med Med to partier igjen er Anand avhengig av å sikre halvannet poeng. Han er klar over at det er en tøff oppgave, men mener ikke at det skal være umulig.

- Vi må først tenke på partiet på søndag, og ta det derfra. Vi vet hva stillingen er og hva situasjonen er, men jeg er fortsatt med.

- Man må fortsette å prøve. I dag var det en intens kamp, men han forsvarte seg bra.

I morgen er det hviledag i Sotsji, før parti nummer elleve starter til vanlig tid klokka 13 på søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling