Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen holdt pressekonferanse:

Carlsen blir Unibets nye frontfigur

Sjakkongen møtte pressen sammen med Unibet. De blir hans hovedsponsor de to neste åra.

BLIR FRONTFIGUR: Magnus Carlsen har inngått et nytt samarbeid. Foto: NTB scanpix
BLIR FRONTFIGUR: Magnus Carlsen har inngått et nytt samarbeid. Foto: NTB scanpix Vis mer

STOCKHOLM / OSLO (Dagbladet): Magnus Carlsen møtte pressen i Stockholm fredag ettermiddag.

Sjakkstjerna har vært hemmelighetsfull om hva han skulle annonsere i den svenske hovedstaden. Da pressen møtte opp kom de til et lokale hvor spillgiganten Unibets logo prydet veggen bak Carlsen, bare noen steinkast fra Kindreds kontor i Stockholm.

De blir hans nye hovedsponsor. Carlsen skal være Unibets globale ambassadør de to neste åra.

«Luck is no coincidence» var budskapet i en promovideo vist i lokalene i Stockholm.

Stille om det økonomiske

Verken Carlsen selv eller Unibet vil si noe til Dagbladet om de økonomiske rammene på avtalen, men det er forventet at Carlsen får inn en betydelig sum.

- Det er en god avtale. Han blir vår globale partner. Dette handler ikke bare om sjakk. Vi kommer til å samarbeide i flere markedet, sier Unibet-sjef Rhodri Darch til Dagbladet.

Carsen kommer blant annet til å bli vist på TV (også i Norge) i en reklame for selskapet, og det er ventet at han kommer til å promotere dem på flere andre måter.

- Vi har mange ideer, bekrefter Darch.

- Hvor mye tjener Carlsen på avtalen?

- Det er ikke offentlig, så vi kommer ikke til å si noe nøyaktig. Vi har gjort en vurdering og er fornøyde, sier Unibet-sjefen.

Heller ikke Carlsen ønsker å kommentere det økonomiske.

- Jeg synes det er et bra partnerskap fordi vi har like verdier og interesser - som en analytisk inngang til spill. Det blir spennende å se hvordan det blir framover, innledet Carlsen.

Lang kamp

Sjakkspilleren nevnte også den betente konflikten mellom han og Norges Sjakkforbund forrige sommer. Så vidt Dagbladet forstår startet også samtalene med Unibet i etterkant av sommerens maktkamp i Norge, og de har vært i dialog gjennom høsten.

- Dette har blitt en mer naturlig samarbeid for meg etter det som skjedde forrige sommer. Vi er på samme side i en stor diskusjon, sa nordmannen.

- Hadde du noen betenkeligheter rundt denne avtalen?, spurte Dagbladets reporter.

- For å være ærlig så er dette en avtale jeg har vært gira på lenge. Vi følte at dette var en bra «fit» og et godt partnerskap framover. Det var selvfølgelig noen ting jeg måtte vurdere, siden jeg har andre partnere, men vi er glad for hvordan det ble, svarte han.

- Hvordan tror du folk vil reagere i Norge?

- Jeg synes ikke at jeg skal spekulere i det. Dere er media, og det er deres jobb.

NRK spurte om han skal promotere Unibet hjemme i Norge.

- Jeg skal ikke promotere Unibet i Norge. Dette er et globalt samarbeid og vi vil følge norsk lov.

- Dette er en avtale som Magnus har inngått som privatperson i et utenlandsk markedet, og har lite med Norges Sjakkforbund å gjøre. Jeg antar at avtalen ikke kommer i konflikt med norsk lov, sier sjakkpresident Morten L. Madsen til Dagbladet

Hektisk og kontroversielt år

Carlsen har lagt bak seg et av sitt mest hektiske år rundt sjakkbrettet.

Kort oppsummert består året av ti seire i storturneringer, VM-titler i hurtig- og lynsjakk, og prestasjoner i klassisk sjakk verden knapt har sett maken til.

Han har ikke tapt i klassisk sjakk siden 31. juli 2018 i fjor, da Shakhriyar Mamedyarov slo ham. Det er 120 partier siden. De to ny VM-titlene fra desember gjør at Carlsen er regjerende verdensmester i samtlige sjakkdisipliner.

I tillegg til at han har spilt rekordmye sjakk i 2019, har det vært mye politikk for verdens beste sjakkspiller. Den store saken gjennom fjoråret var Carlsens kamp for at sjakkforbundet skulle inngå en avtale verdt 50 millioner med spillgiganten Kindred (ble nedstemt med 132 mot 44 stemmer). Han opprettet sin egen sjakklubb,

Offerspill, for å få overtall i saken, men mislykkes. Sjakkstjerna meldte seg da ut av Norges Sjakkforbund og var en viktig brikke da Offerspill inngikk en millionavtale med Kindred på egen hånd.

Sliten

Etter den nylig avsluttede Wijk aan Zee-turneringen, var Carlsen åpen om at han trengte en pause.

Årets store begivenhet for ham er VM i klassisk sjakk, hvor han er regjerende mester.

VM går av stabelen i høst.