Magnus Carlsen i FN:

Carlsen brukte 30 minutter på å slå «hele verden»

Verdenseneren Magnus Carlsen vant mot verden i FN-sjakk.

TOK KLUBBA: Magnus Carlsen satte seg på plassen til FNs generalsekretær i Sikkerhetsrådet etter først å ha slått 15 deltakere i sjakk under et arrangement i New York. Her sammen med manageren Espen Agdestein. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
TOK KLUBBA: Magnus Carlsen satte seg på plassen til FNs generalsekretær i Sikkerhetsrådet etter først å ha slått 15 deltakere i sjakk under et arrangement i New York. Her sammen med manageren Espen Agdestein. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): 15 mer eller mindre erfarne spillere fra ulike deler av verden møtte tirsdag regjerende verdensmester, Magnus Carlsen (27) til hurtigsjakk i FNs hovedkvarter i New York. Med 30 minutter på klokka spilte alle simultant mot nordmannen inne på et velfylt møterom som vanligvis brukes til tunge politiske møter.

Dagbladet møtte Carlsen etter de femten partiene han vant på imponerende vis. Han erkjenner at en slik runde tar på fordi han må konsentrere seg veldig intensivt om 15 ulike partier.

Ned Stark?

Samtidig tok Carlsen seg tid til å kommentere den store snakkisen i sjakkverdenen for tiden. Omstridte Kirsan Iljumizjinov, som har vært president i det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i 23 år. Nå stiller han til gjenvalg.

Det har skapt overskrifter fordi han navngir Glen Stark som sin kandidat til å bli forbundets generalsekretær. Det absurde er nemlig at ingen vet hvem Stark er, og flere har påpekt store feil i Starks CV. FIDE har selv bekreftet på Twitter at de etterforsker saken.

- Hva tenker du om oppstyret rundt Glen Stark?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer