Carlsen er en remis unna verdensrekorden

Kan snart kalle seg tidenes beste sjakkspiller.

(Dagbladet): Magnus Carlsen deltar for tiden i London Chess Classic, og heller ikke dagens motstander Judit Polgár klarte å slå det norske sjakkgeniet.

- Dagens parti var bra, men han har press på seg hele tiden. Judith er en bra spiller, men det var et viktig parti å vinne, og han vant nærmest på bestilling. Det var et veldig godt slag, sier Carlsens manager Espen Agdestein til Dagbladet.

- Nå er han litt sliten, samtidig som at han får energi av å vinne partier.

Ligger bra an Carlsen har frem til nå i turneringen vunnet fem av seks partier, og remis i det sjette.

- Det å ha tatt 5,5 poeng etter seks partier er utrolig bra, sier Agdestein.

Carlsen har allerede slått Garry Kasparovs live-rekord på 2856,7, og er nå i ferd med å slå hans offisielle rekord på 2851 poeng fra 1999 . Det vil bety at nordmannen kan kalle seg tidenes beste sjakkspiller. For å slå den rekorden trenger Carlsen bare remis fra en av de to gjenværende partiene. Det kan skje allerede i morgen, når nordmannen møter Hikaru Nakamura, som er ranket som nummer 1 i USA.

- Det ser veldig bra ut, og med remis i morgen er rekorden sikret, men Magnus har ambisjoner, og ønsker å vinne partiene. Han er i siget nå, og ønsker å fortsette sånn, sier Agdestein, men legger til at de to neste partiene kan bli tøffe.

- Han møter bra motstand i morgen mot Nakamura, og på mandag møter han verdensmesteren Vishy Anand fra India. Det blir to tøffe partier med hard motstand, sier Agdestein.

Han tror Carlsen kommer til å lykkes i å slå Kasparovs rekord.

- Nå har jeg stor tro på det. Det har han helt sikkert selv også, og han er opptatt av å vinne.

En av Carlsens styrker er at han har god konsentrasjon, og er flink til å forberede seg mellom partiene.

- Han har fin evne til å klare å slappe av. Han sover bra, passer på å spise sunt og få frisk luft. Mellom partiene prøver han å koble av, samtidig som han må forberede seg på neste runde.

Carlsen har som sagt høye ambisjoner, og selv om han kan sikre seg rekorden ved remis ønsker han å vinne partiene, så han kan vinne turneringen sammenlagt.

- Han ligger veldig bra an, og alt ligger til rette for å vinne turneringen. Han kan ikke ta noe på forskudd, men må ta ett parti av gangen. Det er han veldig flink til, bekrefter manageren.

Vant til å være på topp At Carlsen bare trenger et halvt poeng for å kunne kalle seg tidenes beste sjakkspiller stresser han ikke.

- Det er tøft hele tiden. Det er veldig tøft å være på toppen, men Magnus har vært det en god stund, og han er vant til å være nummer én, sier Agdestein.

- At han bare er en remis unna tenker han ikke så mye på, men rekorden har han hatt som mål i år, og det er veldig tilfredstillende å se resultater. Det er sjakkhistorie som utspiller seg nå.