Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Carlsen er fortsatt VM-favoritt

Sjakklegende tror på nordmannen.

DAG TO: Viswanathan Anand (t.v.) og Magnus Carlsen spilte remis lørdag. I dag starter dag to og andre parti av VM.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DAG TO: Viswanathan Anand (t.v.) og Magnus Carlsen spilte remis lørdag. I dag starter dag to og andre parti av VM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

• Følg Carlsens partier i Dagbladets sjakkstudio.

(Dagbladet): Garry Kasparov hyller Magnus Carlsen tross remisen. Men mener VM-matchen er langt fra klar.

- Jeg har sagt at i mine øyne er Carlsen favoritt. Han er absolutt unik, sa Kasparov til avisen Hindustan Times i går.

- Carlsen er en av de største talentene jeg har sett i mitt liv. Sjakken trenger dynamiske personligheter for å gjøre spillet populært. Men ingenting teller hvis du ikke er verdensmester, sa Kasparov.

Den tidligere verdensmesteren mente gårsdagens remis var kjapp, og at det ikke var noe stort parti. Kasparov kalte det et parti uten overraskelser og store hendelser.

- Men denne matchen er langt fra klar, sa Kasparov til den indiske avisen.

- Vishy blir 44 år, og det er en alder. Men han spiller ekstremt godt i verdensmesterkapene, og jeg blir ikke overrasket om han gjør det bra denne gangen også.

Kvitt nervene Firedobbel verdensmester for kvinner og sjakkommentator Susan Polgar var heller ikke overrasket over Anands solide spill med svart.

- Som jeg har sagt før, dette blir ingen walk over. Enkelte undervurderer Vishy. Det kommer til å bli en god match, twitret Polgar.

Hun syntes ikke det korte partiet var dårlig.

- Det var bra for Vishy å bli ferdig med første parti med svart. Det var bra for Carlsen å bli kvitt sommerfuglene, mente hun.

Ikke noe fyrverkeri Stormester Nigel Short er en av verdens ledende sjakkommentatorer og spilte i sin tid VM-kamp mot Kasparov. Han sammenlignet gårsdagens parti med vått fyrverkeri.

- Vi forventet alle fyrverkeris mor, men så hadde noen glemt fyrstikkene, twitret Short.

Briten mente likevel at mange overdrev sin kritikk av remisen:

- Husk at den klassiske 1984-85 kampen mellom Kasparov og Karpov var ekstremt kjedelig i månedsvis, minnet Short om.

Kritiske rivaler En som var kritisk var tidligere verdensmester Ruslan Ponomariov. Ukraineren virker fornærmet for at Carlsen i en VG-dokumenter kritiserte han for å spille kjedelig.

- Magnus Carlsen nevnte at jeg spilte kjedelig i det ukrainske mesterskapet. Men hva med dagens parti? twitret Ponimariov med klar adresse til Carlsen.

Også stormesteren og Carlsen-rival Sergei Karjakin var sarkastisk.

- Noen ganger er det mer interessant å studere fisk med @galia_kamalova (kjæresten), enn å se på et eller annet sjakkparti online, twitret russeren.

Tweeten var vedlagt et bilde av Karjakin og kjæresten som så på fisk som lekte i havet.

SANDVIKA  20100429. Sjakklegenden Garry Kasparov (tv) og Magnus Carlsen legger samarbeidet inntil videre på is. Det opplyste de om under et møte i Sandvika der de promoterte Sjakk OL 2014 i Trømsø.
Foto: Heiko Junge / Scanpix .
SANDVIKA 20100429. Sjakklegenden Garry Kasparov (tv) og Magnus Carlsen legger samarbeidet inntil videre på is. Det opplyste de om under et møte i Sandvika der de promoterte Sjakk OL 2014 i Trømsø. Foto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer