Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen får bare en dags hvile

VM i lynsjakk starter i morgen.

||| Sjakkesset Magnus Carlsen har bare fått en dags hvile før han skal i aksjon i lynsjakk-VM. Allerede mandag spilles de første partiene.

Lørdag overtok den norske 18-åringen førsteplassen på den uoffisielle verdensrankingen etter at han vant det siste partiet i Tal Memorial mot ungareren Peter Leko.

Fortsatt antibiotika

Magnus Carlsen går fortsatt på antibiotika, men stiller etter all sannsynlighet opp i VM-turneringen mandag.

- Jeg gleder meg til turneringen i lynsjakk. Den blir litt mindre seriøs enn det jeg er vant med, men desto mer morsom, sier Carlsen til NTB.

18-åringen fra Lommedalen har gått på antibiotika for ulike plager i snart en uke. Det så ikke ut til å hemme ham nevneverdig i de siste partiene i Tal Memorial som ble avsluttet lørdag

VM spilles med 20 av verdens aller beste spillere. De spiller mot hverandre to ganger. Det betyr 38 kamper for Carlsen i løpet av tre hektiske dager i Moskva.

Carlsen har vist at han er en knallsterk lynsjakk-spiller, og regnes naturligvis i favorittsjiktet.


Fem minutter til å tenke

Tittelforsvarer er Leinier Dominguez Perez fra Cuba, mens Alexander Gristsjuk fra Russland også regnes blant de store innen lynsjakk.

- Hvis Magnus spiller som han gjør nå, blir han veldig vanskelig å slå, sier Per Ofstad, norsk delegat i ECU (Det europeiske sjakkforbundet) til NTB.

Ofstad sier at det ikke rent sjelden skjer overraskelser i lynsjakk.

- Det er ikke alltid gitt at en maratonløper skal slå de som er spesialister på 100 meter, sier Ofstad.

Med det mener han at Carlsen og Co. vanligvis holder seg til standardturneringer med rikelig betenkningstid. I lynsjakk har hver spiller fem minutter betenkningstid per parti.

- Da går det unna, lover Ofstad.

(NTB)
NÅ SKAL DET GÅ FORT: Magnus Carlsen skal fra i morgen spille lynsjakk mot resten av verdenseliten. Foto: Scanpix
NÅ SKAL DET GÅ FORT: Magnus Carlsen skal fra i morgen spille lynsjakk mot resten av verdenseliten. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media