Carlsen får gjennomgå i britisk storavis

Mener Carlsen ikke er i toppform.

EN DÅRLIGE UTGAVE:  The Guardians sjakkekspert mener Carlsen ikke spiller som i Chennai i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EN DÅRLIGE UTGAVE: The Guardians sjakkekspert mener Carlsen ikke spiller som i Chennai i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Det er under tittelen «Magnus Carlsens dårlig form fortsetter i VM-rematchen mot Vishy Anand» at Carlsen får gjennomgå av The Guardians sjakkekspert Leonard Barden.

Veteranen Barden er ingen hvem som helst. 85-åringen har hatt sin ukentlige sjakkspalte i Guardian siden 1955. I løpet av 59 år har ikke briten bommet på en eneste utgave.

Brukt for lang tid Barden mener Anand har forbedret ryktet sitt med innsatsen mot storfavoritt Carlsen, uavhengig av hvordan VM-matchen til slutt måtte ende. 

Den britiske sjakkeksperten fastslår riktignok at Carlsen leder med to partier igjen å spille, men bruker det engelske uttrykket «made heavy weather» om Carlsens VM-partier så langt.

Fritt oversatt vil det si at Barden mener Carlsen har brukt lenger tid enn strengt tatt nødvendig for å overvinne inderen.

- Torsdagens parti ni, Carlsens nest siste med hvit, var en ny berlinmur med tidlig dronningbytte. Hadde Team Carlsen funnet noe nytt i dette velkjente terrenget? Nei. På tross av lange tenkepauser repeterte han bare et post-sjakkparti fra 2012, som førte til en kjapp remis ved trekkgjentakelse, fastslår Barden, på syrlig, britisk vis, og legger til at parti 10 også ble en solid remis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer