Carlsen foreslår utskjelt VM-system

- Det er overraskende.

BER FIDE OM ENDRINGER: Magnus Carlsen vil endre VM-formatet.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
BER FIDE OM ENDRINGER: Magnus Carlsen vil endre VM-formatet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en melding på sin egen Twitter- og Facebook-side ber regjerende verdensmester Magnus Carlsen (24) Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) om å endre dagens VM-format.

- Jeg har sterk tro på at sjakkverden burde utvikle et mer rettferdig system, skriver Carlsen, før han kommer med et forslag som vil gjøre hans egne muligheter til å beholde tittelen mindre.

- Jeg har lenge tenkt at en årlig utslagskonkurranse ville vært mer rettferdig. Det er en endring som i praksis ville forbedret oddsen for å bli verdensmester for nesten enhver sjakkspiller, med unntak av den regjerende verdensmesteren og potensielt sett et par andre toppspillere som ikke lenger ville få fordeler av det nåværende formatet.

Nøye gjennomtenkt Carlsen har også tidligere uttalt at han er misfornøyd med FIDEs nåværende ordning, men nå kommer klodens desidert største sjakkstjerne med en direkte oppfordring til forbundet hvor han ber dem om å ta grep.

- Ved å skape regionale kvalifiseringseventer - kombinert med rankingplasser, deltakelsen til alle toppspillerne i verden og VM-tittelen på spill - tror jeg virkelig at det vil gjøre VM-syklusen mer tilgjengelig for alle sammen, skriver Carlsen og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer