Carlsen gikk på historisk smell mot erkefienden: Tapte mot Nakamura for første gang

- Det er deilig, sier hans amerikanske overmann.

NÅDELØS: Hikaru Nakamura slo Magnus Carslen - med sorte brikker. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
NÅDELØS: Hikaru Nakamura slo Magnus Carslen - med sorte brikker. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BILBAO (Dagbladet): For første gang i karrieren har Magnus Carlsen (25) tapt et langsjakkparti mot Hikaru Nakamura (28). Prestisjenederlaget fant sted under åpningen av den uhyre sterke seksmannsturneringen Bilbao Masters i kveld.

Carlsen ankom spektakulære Teatro Campos Elíseos i hjertet av den baskiske byen klokken ti på fire for møtet med amerikanske Nakamura, en mann han har befunnet seg i en årelang ordkrig med. Da var det ingenting som tydet på at nordmannen ville tape, men drøyt tre timer seinere forlot den regjerende verdensmesteren lokalet i frustrasjon.

- Det er bare å gratulere Hikaru. Han spilte mye bedre enn meg, sier Carlsen.

Kalte Carlsen ond trollmann

Nakamura har befunnet seg i verdenstopppen i snart et tiår. Han har også brutt den magiske 2800-grensa, men selv om ratingen har vært bra, har 28-åringen slitt voldsomt i partier mot Carlsen. Flere ganger har duellene dem imellom endt opp med pinlige tap for karen som er nummer seks på verdensrankingen.

Det har imidlertid ikke tatt fra ham sin urokkelige tro på seg selv. Et eksempel på det, er meldingen Nakamura sendte ut på Twitter under Carlsens overbevisende VM-kamp mot Vishy Anand i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer