Carlsen hadde flaks. - Det vil fryde ham ekstra mye

Fikk flere gratispoeng i storturnering.

FLAKS. Magnus Carlsen var heldig, da han fikk ekstrapoeng og muligheten til å vinne Grand Chess Tour. Siste turnering går i London, der nordmannen har innledet med to uavgjorte partier. Foto: AFP/NTB Scanpix.
FLAKS. Magnus Carlsen var heldig, da han fikk ekstrapoeng og muligheten til å vinne Grand Chess Tour. Siste turnering går i London, der nordmannen har innledet med to uavgjorte partier. Foto: AFP/NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): - Det vil fryde ham ekstra mye, om han snyter alle for konfekten og vinner denne turneringen. Men Magnus er ikke sadist heller, smiler manager Espen Agdestein.

Her er årsaken til at det vil være ekstra frydefullt for Magnus Carlsen å vinne Grand Chess Tour.

Den nye sammenlagtturneringen som består av tre etapper; Norway Chess, Sinquefield Cup og London Chess Classic som pågår nå.

Diskvalifikasjon Det gikk absolutt ikke veien for det norske sjakkgeniet i Norway Chess, som innledet Grand Chess Tour. Han kom helt feil ut i turneringen i hjemlandet med diskvalifikasjon for feil tidsbruk i det første partiet mot Veselin Topalov fra Bulgaria.

Magnus Carlsen spilte med hvite brikker og hadde et stort overtak, da han med vantro i blikket måtte titte opp på dommeren.

Den miserable starten så ut til å prege ham utover i turneringen. En sjuendeplass var så langt under hans egne ambisjoner som det var mulig å komme, da turneringen var over 26. juni.
Gratispoeng I St. Louis tok det seg noe opp. Og det var nettopp her grunnen til å fryde seg litt ekstra dukket opp.

Magnus Carlsen hadde nemlig flaks, da regnskapet skulle gjøres opp og sammenlagtpoengene fordeles.

Det var hele fire spillere som endte likt på fem poeng. Og nordmannen var en av dem.

- Magnus kom særdeles gunstig ut av tie break og fikk flere gratispoeng, forteller Agdestein.

Dermed kunne Magnus Carlsen klatre helt opp på andreplass sammenlagt. Som med litt andre tilfeldigheter kunne ha endt med en femte plass og seks poeng, som nederlenderen Anish Giri ble tildelt. I stedet sto Magnus Carlsen med hele ti poeng etter at Sinquefield Cup var slutt 2. september.

Dermed klatret nordmannen fra sjuende til fjerde plass sammenlagt foran turneringen i London.

Tålmodig Om innledningen i London sier Agdestein:

- Jeg synes Magnus har åpnet tålmodig og greit med to uavgjorte partier. Selvfølgelig skulle det ha vært ønskelig om Magnus hadde vunnet over Anand med svarte brikker, som han også hadde muligheten til. Da hadde åpningen på turneringen vært optimal. Nå er den helt grei.

Magnus Carlsen så ut til å ha overtaket på Vishy Anand i det andre partiet. Men det endte med remis.

Manageren understreker at Magnus Carlsen ikke ofrer det å vinne hele Grand Chess Tour en tanke akkurat nå.

- Jeg vet Magnus konsentrerer seg om å spille best mulig i hvert enkelt parti. Og at det er der forkuset ligger. Men jeg vet at det ville ha passet lynnet hans utmerket. Om han snyter alle for konfekten etter den dårlige starten i Norway Chess, sier Espen Agdestein.