Carlsen håper sjakk-OL snur, og lar det russiske kvinnelaget delta

- Vi håper at det blir løst.

HÅPER: Magnus Carlsen håper det russiske damelaget får delta i sjakk-OL, selv om de hadde meldt seg på for seint. Foto: Lars Kristian Aalgaard
HÅPER: Magnus Carlsen håper det russiske damelaget får delta i sjakk-OL, selv om de hadde meldt seg på for seint. Foto: Lars Kristian Aalgaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ti lag nektes å delta i sjakk-OL i Tromsø - som starter om 15 dager.

Blant lagene som har meldt seg på for seint er det russiske kvinnelaget, som er regjerende OL-mesteren.

Det har ført til full krig mellom Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) og arrangøren i Tromsø.

Nå håper OLs største stjerne at Tromsø 2014 kan lempe på lovverket, og la det russiske kvinnelaget stille likevel. Det forteller Espen Agdestein til Nordlys.

- Vi håper at det bli løst. Det er veldig synd hvis ikke Russland sitt damelag får være med, det er ingen som er tjent med det. Jeg har pratet med Magnus og han deler den samme meningen, og håper dette løser seg, sier Agdestein til avisa.

Visepresidenten i FIDE truet i går med å avlyse hele olympiaden, mens i dag er tonen endret: Nå ønsker visepresident Israel Gelfer å få hjelp av Vladimir Putin til å få flyttet sjakk-OL til Sotsji.

Sjef for Tromsø 2014, Børge Robertsen, sier til Dagbladet at han ikke frykter at mesterskapet blir avlyst.

- Det er ingen grunn til å frykte at sjakk-OL blir avlyst. Vi har en en profesjonell kontrakt med FIDE, og forholder oss til de olympiske reguleringene. Der står det hva som er fristene for påmelding. Vi har lenge vært enige med FIDE om at vi skal være strenge med å følge regelverket, sier Robertsen.

Også i forrige uke var FIDE ute og kritiserte Norge. Da bønnfalte han statsminister Erna Solberg om visumhjelp, for å få alle deltakerne til Tromsø.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer