UTSLITT:  Både under sjakk-OL i Tromsø og kandidatturneringen i London i 2013 gikk Carlsen på en smell. Teamet rundt nordmannen har jobbet hardt for å unngå at det samme skjer i år. Foto: NTB Scanpix
UTSLITT: Både under sjakk-OL i Tromsø og kandidatturneringen i London i 2013 gikk Carlsen på en smell. Teamet rundt nordmannen har jobbet hardt for å unngå at det samme skjer i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Carlsen har gått på smeller før. Dette er scenene han må unngå

Men manageren tror de har situasjonen under kontroll.

SOTSJI (Dagbladet): Magnus Carlsen husker med skrekk og gru tilbake til kandidatturneringen i London i 2013 og Tromsø-OL i år.

I kandidatturneringen starter Carlsen meget bra, men gikk på to smeller i siste og avgjørende runde. Vladimir Kramnik måtte tape siste runde for at Carlsen fikk retten til å utfordre Anand, noe som skjedde.

Etter det siste partiet var det en helt sluttkjørt nordmann som hang over et gelender på bakrommet i turneringslokalet.

- Jeg er bare totalt utladet. Jeg har ingenting igjen.

Det samme skjedde i sjakk-OL i Tromsø i år.  Carlsen gikk på et sjokktap i nest siste runde og sto over det siste. Han var tydelig sliten.

- Jeg er ikke i noen toppform akkurat nå, sa Carlsen da.

God form I forrige parti gikk det gisp gjennom lokalet da Carlsen igjen hang med hodet. Det så ut som 23-åringen sov seg gjennom partiet, og etterpå innrømmet Carlsen at han ikke følte seg i slag.

Da Dagbladet spurte Carlsen om at fryktet at det kom til å påvirke ham i resten av turneringen, sa han:

- Vi får se. Jeg tror ikke det.

Bæringen brukte hviledagen i går godt, sto over trening og det så ut som han var i kjempehumør da teamet var ute og spiste mat på en lokal restaurant på kveldstid. Smilet var tilbake.

Under kontroll Men det er i dag det gjelder.

Manager Espen Agdestein tror Carlsen har kontroll, og at den fysiske formen han dro med seg inn i mesterskapet kommer til å redde ham. Den fysiske biten var viktig å få på plass - og er noe det er blitt jobbet hardt med.

Da er det lettere å takle en dårlig dag, sier Agdestein til Dagbladet.

- Er dere redde for at han skal være slapp i dag også?

- Det er ingenting som uroer oss.  Men det er klart  at det å spille VM i sjakk er en vanvittig påkjenning. Magnus er veldig flink til å normalisere situasjonen, men det er mye stress, press og nerver, sa Agdestein til Dagbladet i går.

Om en time får vi svaret.