Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen har gått på smeller før. Dette er scenene han må unngå

Men manageren tror de har situasjonen under kontroll.

 UTSLITT:  Både under sjakk-OL i Tromsø og kandidatturneringen i London i 2013 gikk Carlsen på en smell. Teamet rundt nordmannen har jobbet hardt for å unngå at det samme skjer i år. Foto: NTB Scanpix
UTSLITT: Både under sjakk-OL i Tromsø og kandidatturneringen i London i 2013 gikk Carlsen på en smell. Teamet rundt nordmannen har jobbet hardt for å unngå at det samme skjer i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Magnus Carlsen husker med skrekk og gru tilbake til kandidatturneringen i London i 2013 og Tromsø-OL i år.

I kandidatturneringen starter Carlsen meget bra, men gikk på to smeller i siste og avgjørende runde. Vladimir Kramnik måtte tape siste runde for at Carlsen fikk retten til å utfordre Anand, noe som skjedde.

Etter det siste partiet var det en helt sluttkjørt nordmann som hang over et gelender på bakrommet i turneringslokalet.

- Jeg er bare totalt utladet. Jeg har ingenting igjen.

Det samme skjedde i sjakk-OL i Tromsø i år.  Carlsen gikk på et sjokktap i nest siste runde og sto over det siste. Han var tydelig sliten.

- Jeg er ikke i noen toppform akkurat nå, sa Carlsen da.

God form I forrige parti gikk det gisp gjennom lokalet da Carlsen igjen hang med hodet. Det så ut som 23-åringen sov seg gjennom partiet, og etterpå innrømmet Carlsen at han ikke følte seg i slag.

Da Dagbladet spurte Carlsen om at fryktet at det kom til å påvirke ham i resten av turneringen, sa han:

- Vi får se. Jeg tror ikke det.

Bæringen brukte hviledagen i går godt, sto over trening og det så ut som han var i kjempehumør da teamet var ute og spiste mat på en lokal restaurant på kveldstid. Smilet var tilbake.

Under kontroll Men det er i dag det gjelder.

Manager Espen Agdestein tror Carlsen har kontroll, og at den fysiske formen han dro med seg inn i mesterskapet kommer til å redde ham. Den fysiske biten var viktig å få på plass - og er noe det er blitt jobbet hardt med.

Da er det lettere å takle en dårlig dag, sier Agdestein til Dagbladet.

- Er dere redde for at han skal være slapp i dag også?

- Det er ingenting som uroer oss.  Men det er klart  at det å spille VM i sjakk er en vanvittig påkjenning. Magnus er veldig flink til å normalisere situasjonen, men det er mye stress, press og nerver, sa Agdestein til Dagbladet i går.

Om en time får vi svaret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling