- Carlsen har to gir, uslåelig i det ene

Derfor er Magnus fortsatt verdens beste sjakkspiller.

FORSVARER TITTELEN: I morgen går første parti i VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i Sotsji. Foto . Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FORSVARER TITTELEN: I morgen går første parti i VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i Sotsji. Foto . Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen starter forsvaret av VM-tittelen lørdag. - Kommer han i boblen, er han uslåelig, sier sjakkforfatter Arne Danielsen.

I 2010 ga han ut boken «Mesteren - om Magnus Carlsen og sjakkspillet» (Cappelen Damm). På nyåret kommer oppfølgeren, hvor VM-tittelen fra i fjor og årets VM-kamp får bred omtale.

- Siden forrige bok er selvfølgelig verdensmestertittelen i Chennai det absolutte høydepunktet, men jeg skriver også om treningsmetodene hans og det unike teamet han satte sammen rundt seg, sier Danielsen.

- Teamet i Chennai er unikt i historien. Han satte ikke bare sammen et sjakkfaglig team, men hadde med blant annet egen kokk og lege, som har hatt med alt annet enn sjakk å gjøre, sier sjakkforfatteren.

Er sjakk Han skal også følge VM-kampen i Sotsji, som innledes med første kamp i best av 12 lørdag.

- Magnus Carlsen er en banebryter. Han er mer enn en sjakkspiller. Han er sjakk når han er i bobla si. Jeg tror det er unikt i historien. Vi snakker om avansert idrettspsykologi. Det er stort i idrettssammenheng, ikke bare sjakk, påpeker Danielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer