Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Carlsen har vondt i halsen og er litt uggen

Lege før avgjørende partier.

 IKKE I TOPPFORM:  Magnus Carlsen har vondt i halsen og er litt uggen, men lege Brede Kvisvik tror ikke det kommer til å påvirke nordmannen under dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones
IKKE I TOPPFORM: Magnus Carlsen har vondt i halsen og er litt uggen, men lege Brede Kvisvik tror ikke det kommer til å påvirke nordmannen under dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Magnus Carlsen droppet å trene basketball sammen med den norske delegasjonen i Sotsji i går. Verdenmesteren lekte seg litt likevel - men det var tydelig at han ikke var helt hundre.

Og nå skal nordmannen igjen brygge på en sykdom. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Uggen - Han har litt vondt i halsen og er litt uggen. Men det er ikke mer alvorlig enn at han kunne spille basketball i går. Dette er en naturlig reaksjon som kan komme under et mesterskap, og det kommer ikke til å påvirke ham under dagens parti, sier Carlsen-lege Brede Kvisvik til Dagbladet.

Carlsen hadde nettopp stått opp, men legen forteller at de første signalene er at Carlsen ikke er i dårligere form enn i går.

- Han er fit for fight, sier Kvisvik.

Tror på seier Carlsen kan avgjøre VM med en seier i dag.

Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson, som kom til Sotsji i går, tror vi får et langt og spennende parti:

- Jeg tror Magnus kommer til å presse hardt. Han kommer til å prøve å ta kontroll uten å gjøre noen helt crazy saker. Remis er absolutt ingen krise, men jeg tror han prøver å vinne i dag.

Sjakkpresidenten tippet før mesterskapet at dagens partiet avgjorde alt. Det står han for fortsatt.

- Spillet hans har variert i mesterskapet, men på det jevne har Carlsen spilt veldig bra. Jeg mener at det er sterkere spill i år enn det var i Chennai i fjor.

Presidenten legger til:
- Anand har imponert meg i forsvar. At han har greid å forsvare de stillingene mot Carlsen er nesten umenneskelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media