Magnus Carlsen

Carlsen herjer i Champion Showdown

Magnus Carlsen fortsetter sin triumfferd mot Ding Liren. Mandag vant han seks lynsjakkpartier. Kineseren vant ett parti, mens ett endte i remis. 

I FORM: Magnus Carlsen vant seks lynsjakkpartier mot Ding Liren mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
I FORM: Magnus Carlsen vant seks lynsjakkpartier mot Ding Liren mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For tredje dag på rad var Carlsen sterkest i duellene mot Ding i hurtig- og lynsjakkturneringen i St. Louis. Mandag spilte de åtte lynsjakkpartier, og seks av dem endte altså i Carlsens favør.

Ding vant riktignok det første partiet – hans første seier hittil i konkurransen – men deretter handlet alt om den norske verdensmesteren. Han tok de neste fire partiene på rad, før det ble ett remis fulgt av ytterligere to seire til Carlsen.

Arrangementet Champion Showdown startet torsdag, men Carlsen og Ding spilte sine første partier lørdag. Carlsen og Ding er ett av fire spillerpar som møtes i St. Louis. I hver kamp skal det spilles 10 partier hurtigsjakk og 20 partier lynsjakk.

Når 30 partier er spilt, stikker vinneren av hver duell av med 60.000 dollar i premiepenger, mens andre plassen gir 40.000 dollar.

Carlsen og Ding avslutter konkurransen med tolv partier lynsjakk tirsdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer