Carlsen i tidsnød fullstendig utspilt

Slo knallhardt tilbake.

DAG 3: Magnus Carlsen havnet tidlig på defensiven i VM-kampens tredje parti. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
DAG 3: Magnus Carlsen havnet tidlig på defensiven i VM-kampens tredje parti. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter at Magnus Carlsen på søndag spilte Vishy Anand i senk, og tok over initiativet i VM-kampen i Sotsji, var i dag alles øyne festet på inderen.

Dette var dagen hvor utfordreren skulle reise kjerringa, og for alvor legge press på den regjerende verdensmesteren. Og Anand skuffet ikke.«Tigeren fra Madras» slo knallhardt tilbake, og etter 34 trekk måtte Carlsen kapitulere etter å ha havnet i ei voldsom tidsklemme. Dermed er vi like langt i Russland, men Anand har tatt tilbake initiativet.

Farlig bonde Det ble tydelig klart at Anand hadde brukt hviledagen godt, og med fordelen som følger med de hvite brikkene la han umiddelbart press på Carlsen.

I det 14. trekket fikk han plassert en veldig farlig fribonde på c7 - en bonde som truet med å vippe partiet i Anands favør ved den minste feil fra Carlsens side.Sakte, men sikkert forplantet fordelen seg, og i Sotsji uttrykket manager Espen Agdestein sin bekymring 

Flere ganger vandret han fram og tilbake mellom pressesenteret og selve spillelokalet. Få hadde sett for seg en slik utvikling på VM-kampen.- Det er en stilling som for vanlige folk ser veldig skarp ut. Det er tydelig at Anand er inne i forberedelsene sine, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer