Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen i tidsnød fullstendig utspilt

Slo knallhardt tilbake.

DAG 3: Magnus Carlsen havnet tidlig på defensiven i VM-kampens tredje parti. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
DAG 3: Magnus Carlsen havnet tidlig på defensiven i VM-kampens tredje parti. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter at Magnus Carlsen på søndag spilte Vishy Anand i senk, og tok over initiativet i VM-kampen i Sotsji, var i dag alles øyne festet på inderen.

Dette var dagen hvor utfordreren skulle reise kjerringa, og for alvor legge press på den regjerende verdensmesteren. Og Anand skuffet ikke.

«Tigeren fra Madras» slo knallhardt tilbake, og etter 34 trekk måtte Carlsen kapitulere etter å ha havnet i ei voldsom tidsklemme. Dermed er vi like langt i Russland, men Anand har tatt tilbake initiativet.

Farlig bonde Det ble tydelig klart at Anand hadde brukt hviledagen godt, og med fordelen som følger med de hvite brikkene la han umiddelbart press på Carlsen.

I det 14. trekket fikk han plassert en veldig farlig fribonde på c7 - en bonde som truet med å vippe partiet i Anands favør ved den minste feil fra Carlsens side.

Sakte, men sikkert forplantet fordelen seg, og i Sotsji uttrykket manager Espen Agdestein sin bekymring 

Flere ganger vandret han fram og tilbake mellom pressesenteret og selve spillelokalet. Få hadde sett for seg en slik utvikling på VM-kampen.

- Det er en stilling som for vanlige folk ser veldig skarp ut. Det er tydelig at Anand er inne i forberedelsene sine, sa han.

De internasjonale sjakkjournalistete levnet Carlsen små sjanser. Dirk Jan ten Geuzendam, redaktøren for «New In Chess» omtalte blant annet Anands bonde på c7 som en torn i siden på Carlsen.

Selvtillit Og Agdestein fikk, dessverre for alle som følger kampen med norske øyne, rett. Anand fortsatte å utnytte fordelen sin, og i det øyeblikk Carlsen, med knapp tid, flyttet løperen sin til a5 var det hele i praksis over.

Ikke nok med at stillingen nå er utliknet. Med tanke på at Anand gikk gjennom VM-kampen i fjor uten en eneste seier, kan dette ha en voldsom innvirkning på utfordrerens selvtillit.

- Jeg tror Anands selvtillit vil stige gjennom taket, sier Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling