Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana

Carlsen i trøbbel: - Han sliter tydelig

Sjakkekspert Torstein Bae mener Magnus Carlsen er under et stort press foran de tre siste partiene.

I TRØBBEL: Gårsdagens remis setter Carlsen i en dårlig posisjon før de tre siste partiene i VM-matchen mot Fabiano Caruana. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
I TRØBBEL: Gårsdagens remis setter Carlsen i en dårlig posisjon før de tre siste partiene i VM-matchen mot Fabiano Caruana. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går leverte Magnus Carlsen endelig en sterk åpning i årets sjakk-VM. Likevel gjorde en feil fra Carlsens side at det hele endte i remis. Den niende på rad. Nå har Caruana et slags overtak, da han spiller to av de tre siste partiene med hvite brikker.

- Det er klart at Magnus er under et stort press i denne matchen nå. Det er det ikke noe tvil om. Det er Caruana som har bedre sjanser i langsjakken nå, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til Dagbladet.

Det var bonde fra h4 til h5-trekket i gårsdagens parti som gjorde at Magnus ga fra seg sin fordelaktige posisjon. Selv kunne han ikke forklare hvorfor han gjorde trekket.

- Jeg gikk for en variant som jeg egentlig visste at ikke kom til å funke. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, sa Magnus Carlsen til NRK etter gårsdagens parti.

Det er ulikt Carlsen, mener ekspertene.

- Han fikk et drømmescenario i går. Han hadde en god posisjon og ledet klart på tid. Den gamle Magnus ville nok kanskje vunnet et slikt part, sier sjakkekspert Atle Grønn til Dagbladet.

Torstein Bae ser også en litt annen Magnus Carlsen enn vi har sett tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer