Carlsen imponerte da hans svenske motstander kollapset

Grandelius overrasket nordmannen, men måtte gi tapt.

VANT: Magnus Carlsen lot seg ikke lure av svenske Nils Grandelius.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
VANT: Magnus Carlsen lot seg ikke lure av svenske Nils Grandelius. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svenske Nils Grandelius åpnet friskt, men kollapset og tapte etter et utmerket angrepsparti av Magnus Carlsen i tredje runde av Norway Chess.

Carlsen møtte Grandelius for første gang i karrieren. Svensken vant plassen i Norway Chess gjennom kvalifiseringsturneringen på Fagernes i mars.

22-åringen åpnet offensivt og overrasket Carlsen, som brukte lang tid på å sondere terrenget i starten av partiet. Grandelius brukte en halvtime på sitt sjuende trekk, men brukte tiden bra og fikk sin norske motstander til å ofre en offiser.

Carlsen klarte å forutse det som skjedde. Det kom fram ved en uttalelse i den såkalte skrifteboksen.

Etter Grandelius' 14. trekk fikk Carlsen derimot overtaket. Den svenske sjakkspilleren gjorde en stor feil og verdensmesteren fra Norge utnyttet det.

Likevel tok det lang tid før det hele ble avgjort. Grandelius kjempet godt, og sluttdelen av partiet tok tid, til tross for at datamaskinen viste bare større og større fordel for Carlsen. Også tiden begynte å renne ut.

Til slutt innså Grandelius at han ikke hadde noen seierssjanse og kastet inn håndkleet. Carlsen står dermed med 2,5 poeng av 3 mulige poeng etter tre runder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer