VANT: Magnus Carlsen lot seg ikke lure av svenske Nils Grandelius.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
VANT: Magnus Carlsen lot seg ikke lure av svenske Nils Grandelius. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Carlsen imponerte da hans svenske motstander kollapset

Grandelius overrasket nordmannen, men måtte gi tapt.

Svenske Nils Grandelius åpnet friskt, men kollapset og tapte etter et utmerket angrepsparti av Magnus Carlsen i tredje runde av Norway Chess.

Carlsen møtte Grandelius for første gang i karrieren. Svensken vant plassen i Norway Chess gjennom kvalifiseringsturneringen på Fagernes i mars.

22-åringen åpnet offensivt og overrasket Carlsen, som brukte lang tid på å sondere terrenget i starten av partiet. Grandelius brukte en halvtime på sitt sjuende trekk, men brukte tiden bra og fikk sin norske motstander til å ofre en offiser.

Carlsen klarte å forutse det som skjedde. Det kom fram ved en uttalelse i den såkalte skrifteboksen.

Etter Grandelius' 14. trekk fikk Carlsen derimot overtaket. Den svenske sjakkspilleren gjorde en stor feil og verdensmesteren fra Norge utnyttet det.

Likevel tok det lang tid før det hele ble avgjort. Grandelius kjempet godt, og sluttdelen av partiet tok tid, til tross for at datamaskinen viste bare større og større fordel for Carlsen. Også tiden begynte å renne ut.

Til slutt innså Grandelius at han ikke hadde noen seierssjanse og kastet inn håndkleet. Carlsen står dermed med 2,5 poeng av 3 mulige poeng etter tre runder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram