Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen og Fabiano Caruana med ny remis

Carlsen innrømmer lettelse etter ny remis: - Føltes som jeg slapp unna med mord

Magnus Carlsen greide heller ikke søndag å vinne med hvite brikker mot Fabiano Caruana. Etter sju remis på rad står det 3,5-3-5 i VM-kampen i sjakk.

NY REMIS: Magnus Carlsen klarte ikke å vinne søndagens parti. Foto: NTB/Scanpix
NY REMIS: Magnus Carlsen klarte ikke å vinne søndagens parti. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den regjerende verdensmesteren hadde et ørlite overtak underveis, men nok en gang viste Caruana et solid forsvarsspill. Carlsen maktet ikke å trenge gjennom, og partiet endte til slutt med nok en poengdeling.

Etter partiet innrømmet Carlsen at han nok hadde muligheter til å angripe bedre i dag, men klarte ikke å finne den riktige løsningen.

- Jeg hadde kanskje noen muligheter, men jeg fant ikke løsningen. Det jeg gjorde var for forsiktig. Jeg hadde en sjanse til å spille aktivt, men jeg trodde ikke helt på det. Jeg klarte ikke å bestemme meg for noe, sier Carlsen.

- Etter det første partiet har det vært jevnt. VI har gitt hverandre få sjanser og det har ikke vært store feil. Dermed er det ikke så rart at det har endt med uavgjort, sier Caruana.

Carlsen fikk spørsmål om han var frustrert over å ikke få til noe med hvit, men avviste at det var et faktum. Nordmannen virket noe lettet over å fortsatt være likt med Caruana etter det forrige partiet hvor han ble hardt presset.

- Ikke helt. Etter det forrige partiet føltes det som jeg slapp unna med mord. Sånn sett er det lettere å være ok fornøyd med remis i dag. Jeg er ikke fornøyd, men det kunne vært verre. Kampen er fortsatt lik og jeg har spilt godt med sort, sier Carlsen.

Etter pressekonferansen torsdag sa Carlsen spøkefullt at hans favorittspiller fra fortiden var han selv for fire år siden. Også i dag viste Carlsen tegn til at han ikke føler seg helt på topp spillemessig da han innrømte at han kanskje kunne funnet løsningen i tidligere utgaver av seg selv.

- Jeg er ikke fornøyd med spillet mitt i dag, men livet går videre og det ikke noen stor greie. Det føles som jeg kunne fått noe i dag, men jeg vet ikke hvordan. PÅ en annen dag i et annet år, kunne jeg kanskje funnet noe.

Likt som forrige VM

Dermed er remisrekken like lang som i forrige VM.

Også da ble Carlsen holdt til sju strake partier uten seier, og i det åttende partiet ble han virkelig rystet etter at Sergej Karjakin føk opp i ledelsen. Russeren vant da med svarte brikker.

En presset Carlsen klarte to partier senere å utligne VM-matchen, og han forsvarte statusen som verdensmester etter et suverent omspill.

Fordel Caruana

Etter søndagens parti gjenstår fem partier, der Carlsen spiller tre med svarte brikker. Neste parti spilles mandag, og da er det Caruana som spiller med hvit.

Det er bred enighet om at det er en fordel å begynne et parti først. Hvitt har en større vinnersjanse statistisk sett, men i moderne sjakk er det blitt mer og mer vanlig at spillere med svarte brikker får rom til å være på offensiven. Det har spesielt vært svært tydelig i London-VM.

VM i langsjakk spilles over tolv partier. Førstemann til 6,5 poeng blir verdensmester. Ved poenglikhet må det hele avgjøres i omspill.

Carlsen har vunnet de siste tre VM. I 2016 vant han mot Karjakin, og i både 2013 og 2014 slo han indiske Viswanathan Anand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!