Magnus Carlsen og Fabiano Caruana med ny remis

Carlsen innrømmer lettelse etter ny remis: - Føltes som jeg slapp unna med mord

Magnus Carlsen greide heller ikke søndag å vinne med hvite brikker mot Fabiano Caruana. Etter sju remis på rad står det 3,5-3-5 i VM-kampen i sjakk.

NY REMIS: Magnus Carlsen klarte ikke å vinne søndagens parti. Foto: NTB/Scanpix
NY REMIS: Magnus Carlsen klarte ikke å vinne søndagens parti. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den regjerende verdensmesteren hadde et ørlite overtak underveis, men nok en gang viste Caruana et solid forsvarsspill. Carlsen maktet ikke å trenge gjennom, og partiet endte til slutt med nok en poengdeling.

Etter partiet innrømmet Carlsen at han nok hadde muligheter til å angripe bedre i dag, men klarte ikke å finne den riktige løsningen.

- Jeg hadde kanskje noen muligheter, men jeg fant ikke løsningen. Det jeg gjorde var for forsiktig. Jeg hadde en sjanse til å spille aktivt, men jeg trodde ikke helt på det. Jeg klarte ikke å bestemme meg for noe, sier Carlsen.

- Etter det første partiet har det vært jevnt. VI har gitt hverandre få sjanser og det har ikke vært store feil. Dermed er det ikke så rart at det har endt med uavgjort, sier Caruana.

Carlsen fikk spørsmål om han var frustrert over å ikke få til noe med hvit, men avviste at det var et faktum. Nordmannen virket noe lettet over å fortsatt være likt med Caruana etter det forrige partiet hvor han ble hardt presset.

- Ikke helt. Etter det forrige partiet føltes det som jeg slapp unna med mord. Sånn sett er det lettere å være ok fornøyd med remis i dag. Jeg er ikke fornøyd, men det kunne vært verre. Kampen er fortsatt lik og jeg har spilt godt med sort, sier Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer