Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Carlsen inviterte til krig, men Anand avslo

Magnus er på rett vei, mener eksperter.

- Jeg er veldig godt fornøyd med søndagens parti og mener Carlsen har fått kampen inn i sitt spor. Samtidig må jeg innrømme at jeg var veldig nervøs under åpningspartiet lørdag, sa Agdestein til NTB etter at også det andre partiet i Chennai endte med remis.

Tidligere har den tidligere norske storspilleren sagt til NTB at han mener det er en helt åpen VM-kamp mellom to giganter, der han ser på Magnus Carlsen som idrettsmannen og Viswanathan Anand som vitenskapsmannen.

- Nå har Magnus lagt nervepresset bak seg. Han er kommet godt gjennom de to første partiene. Han hadde en dag til å lære på, og den tiden benyttet han veldig godt. Nå går kampen inn i en ny fase. Nå kommer det til å handle om å spille sjakk i fortsettelsen, mente Agdestein, som følger den spennende VM-kampen hjemmefra.

- Går veien Simen Agdestein sa til NTB etter det andre partiet søndag at han har roet nervene, for han så kvaliteter i Carlsens spill som det er grunn til å merke seg.

- Jeg er svært fornøyd med det spillet Magnus presterte søndag. Derfor er jeg mye roligere nå enn jeg var etter åpningspartiet lørdag. Jeg er optimist etter det jeg har sett de to første dagene, og jeg tror dette går veien, men jeg vil ikke si at det har gått som ventet. På dette nivået er det umulig å forvente noe som helst, men jeg synes det ser lyst ut for vår mann, sa Agdestein.

Han er ikke alene om den vurderingen.

- Dette var den Magnus Carlsen vi kjenner. Han hadde kontroll hele veien. Nå kan han ta seg en fridag med en god følelse. Dette var veldig oppløftende for Carlsen, i motsetning til det han viste lørdag, sa den australske sjakkeksperten Ian Rogers til NTB.

Han var ikke mye imponert over det Carlsen presterte i åpningspartiet, for da mente han nordmannen spilte mer som ei pyse.

Avslo krig - Carlsen viste at han har noen våpen i arsenalet, og ingen har noensinne nøytralisert Anand så raskt som Carlsen gjorde. Inderen spilte sin beste linje uten å lykkes. Det var slik at Carlsen inviterte til krig, men verdensmester Anand avslo. Han virket litt redd, mente Rogers.

Han sa rett ut at han var skuffet over at Anand ikke testet hvor godt Carlsen har gjort leksene sine.

- Det er helt klart at Anand kunne ha spilt for å vinne søndagens parti, men han valgte remis i stedet, slo den australske sjakkeksperten fast.

Anands gode venn og støttespiller Hans-Walter Schmitt sa seg også imponert over Magnus Carlsens spill.

EKSPERT: Simen Agdestein, fotografert sammen med Herman Kristoffersen (t.v), sjakkpresident Torstein Bae i forbindelse med kampanjen for å få sjakk-OL i Tromsø.  
FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
EKSPERT: Simen Agdestein, fotografert sammen med Herman Kristoffersen (t.v), sjakkpresident Torstein Bae i forbindelse med kampanjen for å få sjakk-OL i Tromsø. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

- Nordmannen gjorde et godt valg med den uvanlige versjonen av åpningslinjen Caro-Kann. Det er liten tvil om at det overrasket Anand litt, slo Schmitt fast.

Akkurat det samme sa pappa Henrik Carlsen etter at partiet var over på litt i overkant av en time søndag formiddag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media