SNART TIDENES BESTE:Magnus Carlsen er bare noen poeng unna å være historiens beste sjakkspiller. Foto: EPA/ALEX CRUZ
SNART TIDENES BESTE:Magnus Carlsen er bare noen poeng unna å være historiens beste sjakkspiller. Foto: EPA/ALEX CRUZVis mer

Carlsen kan snart være historiens beste sjakkspiller

Tangerer Garry Kasparovs rekord fra 1999.

Det norske sjakkfenomenet Magnus Carlsen har nådd en ny milepæl: Med en rating på 2851,2 tangerer han Garry Kasparovs rekord fra 1999.

22 år gamle Carlsens rating hos Det internasjonale sjakkforbundet har steget underveis i den pågående sjakkturneringen London Chess Classic.

Han er nå på høyde med den høyeste offisielle ratingen Kasparov noensinne oppnådde, men det er fortsatt noen poeng igjen før Carlsen er tidenes ubestridt beste spiller.

- Uoffisielt har Kasparov hatt 2855. Det er strålende at Magnus tangerte den offisielle rekorden nå. Likevel er det viktigste hva rangeringen er etter turneringen, forklarer manager Espen Agdestein til VG.

Hovedpersonen selv synes det er gøy å være så nær rekorden til den russiske legenden.

- Det har vært et av de store målene lenge. Jeg synes også det betyr noe at jeg er såpass langt foran de andre på ratingen. Da gir jeg et budskap om hvem som styrer showet, sa Carlsen ubeskjedent før han reiste til turneringen i London.

Søndag var det duket for et mestermøte mellom norske Carlsen og armeneren Levon Aronian. Med en rating på 2809,2, ligger Aronian på andreplass på det internasjonale sjakkforbundets rankingliste.

Armeneren er regjerende verdensmester i lynsjakk, en tittel han overtok i 2010 fra nettopp Carlsen.

(NTB)