LEDER: Magnus Carlsen og Anish Giri leder turneringen i Nederland. Figurene fra Sesam Stasjon klarte ikke å kvalifisere seg, men dukket likevel opp på pressetreffet. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk
LEDER: Magnus Carlsen og Anish Giri leder turneringen i Nederland. Figurene fra Sesam Stasjon klarte ikke å kvalifisere seg, men dukket likevel opp på pressetreffet. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk Vis mer

Magnus Carlsen med delt ledelse i Wijk aan Zee-turneringen

Carlsen kjemper om seieren i Nederland

Magnus Carlsen og Anish Giri deler på ledelsen i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk etter at Carlsen slo Maksim Matlakov i lørdagens parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter remis i toppkampen mot Shakhryar Mamedyarov fredag dro Carlsen fram en seier av ermet mot Matlakov. Det var hans fjerde seier på de siste seks partiene.

- Det føles bra. Det var ikke lett. Så lenge han ikke klarer å forsere et remis er det håp. I partiet ble det gradvis verre og verre, og til slutt gikk det galt, sa Carlsen til TV 2.

Seieren gjør at Carlsen og hjemmehåpet Anish Giri begge har 8,5 poeng før siste dag. Mamedijarov har åtte poeng.

- Det er litt overraskende at Giri er der oppe, men han har spilt fantastisk her, så han fortjener å være der oppe, så blir det spennende i morgen, sa Carlsen.

Vinner Carlsen over tidligere VM-motstander Sergej Karjakin søndag er han sikret minst omspill. Giri møter den kinesiske 18-åringen Wei Yi.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer