Carlsen klar for storturnering i USA

Seks av de ni beste spillerne i verden møter hverandre.

KLAR FOR NY STORTURNERING: Magnus Carlsen, her fra det nylig avsluttede sjakk-OL i Tromsø, er klar for en ny turnering i USA.
Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
KLAR FOR NY STORTURNERING: Magnus Carlsen, her fra det nylig avsluttede sjakk-OL i Tromsø, er klar for en ny turnering i USA. Foto: Joachim Baardsen / DagbladetVis mer

Magnus Carlsen starter onsdag jakten på en ny tittel i Sinquefield Cup i USA. Stjernefeltet gjør sjakkturneringen til tidenes sterkeste på ratingpoeng.

De seks deltakerne er alle blant de ni høyest rankede sjakkspillerne i verden. Snittratingen på 2801,67 poeng er historiens sterkeste.

Verdensener Carlsen er turneringens største navn. Han møter Levon Aronian (nummer 2 i verden), Fabiano Caruana (3), Hikaru Nakamura (5), Veselin Topalov (8) og Maxime Vachier-Lagrave (9).

Onsdag spilles første runde i turneringen. Det spilles totalt ti runder med hviledag mandag neste uke. Førstepremien er 100.000 dollar (618.000 kroner).

De siste ukene har det hersket forvirring rundt Carlsens VM-kamp mot Vishy Anand og hvorvidt han får flyttet den til et annet sted og tidspunkt. Det kan ikke det norske sjakkesset tenke på de neste ukene.

Sotsji-skepsis - Nå har Magnus reist til USA. For ham er det helt avgjørende å fokusere på den turneringen, så får eventuelle VM-spørsmål komme etterpå, sa manager Espen Agdestein til NRK tidligere i uken.

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har besluttet at VM-duellen skal spilles i russiske Sotsji i november. Blant annet den politiske situasjonen gjør at tittelholder Carlsen vil møte Anand et annet sted etter nyttår.

I Sinquefield-turneringen møter alle spillerne hverandre to ganger. Vinneren er den med flest poeng etter ti runder.

(NTB)