NY REMIS: Magnus Carlsen kunne sikret seg et solid forsprang med seier mot Levon Aronian fra Armenia, men måtte ta til takke med uavgjort.
Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
NY REMIS: Magnus Carlsen kunne sikret seg et solid forsprang med seier mot Levon Aronian fra Armenia, men måtte ta til takke med uavgjort. Foto: Morten Rakke / NTB scanpixVis mer

Carlsen klarte ikke å skaffe seg et forsprang

Remis i toppduellen.

(Dagbladet): I dag møtte Magnus Carlsen Levon Aronian fra Armenia til toppduell. Aronian var i delt ledelse med Carlsen før dagens parti, og seier til en av de to i dette partiet ville langt på vei avgjort hele turneringen.

Carlsen spilte med hvite brikker, og hadde dermed et lite overtak siden han fikk trekke først. Han hadde nok forhåpninger om en seier etter gårsdagens uavgjort, men det tok ikke lang tid før partiet ble avsluttet, og spillerne ble enige om remis (uavgjort).

Carlsen ville ikke godta en remis tidligere i spillet, til tross for at det var en minimal sjanse for at han kunne vinne partiet. Men etter rundt to timers spill ble de to spillerne enige om å avslutte partiet.

Det er mye som står på spill i denne turneringen, og det var derfor ikke uventet at de to spillerne som leder turneringen spilte uavgjort i dag. Aronian og Carlsen vil fortsatt være i delt ledelse når dagens partier avsluttes.

Magnus Carlsen startet også kandidatturneringen med remis mot Levon Aronian.

Før turneringen utpekte Carlsen nettopp Aronian og russiske Vladimir Kramnik som sine tøffeste motstandere i London. Men mens Aronian har vist seg veldig skarp sålangt, har Kramnik kun spilt remiser i sine sju første partier.

Seier en gullgruve Seier i London kan fort bli en økonomisk gullgruve for Carlsen. De åtte spillerne deler et premiefond på fire millioner kroner, men mye viktigere er det at turneringsvinneren tar med seg retten til å utfordre regjerende verdensmester Vishny Anand til tittelkamp. Som i boksingens verden holder det ikke å være rangert som nummer en — du blir ikke mester før du har slått mesteren.

Og en verdensmestertittel er noe Carlsen drømmer om. En eventuell VM-kamp vil gå av stabelen i november, og her er inntektene formidable. Sannsynligvis er Carlsen sikret opp mot ti millioner kroner i inntekter fra en eventuell VM-kamp i november alene. I tillegg kommer større reklameinntekter, medieoppstyr og økt markedsverdi.

Og skulle Carlsen virkelig slå verdensmester Anand og overta tittelen, vil Carlsen være sikret en slik VM-kamp og millioninntekter annen hvert år så lenge han greier å beholde tittel.