VIL REVANSJERE SEG:  Magnus Carlsen er ikke fornøyd med resultatet fra fjorårets Norway Chess. I juni vil han knuse det råsterke feltet under den andre utgaven av Stavanger-turneringen.  Foto: Lars Kristian Aalgaard / Dagbladet.
VIL REVANSJERE SEG: Magnus Carlsen er ikke fornøyd med resultatet fra fjorårets Norway Chess. I juni vil han knuse det råsterke feltet under den andre utgaven av Stavanger-turneringen. Foto: Lars Kristian Aalgaard / Dagbladet.Vis mer

Carlsen knuste sin tøffeste motstander på 23 sekunder - så varslet han hevn

Vil rette opp inntrykket i norsk superturnering.

STAVANGER: Å si at Magnus Carlsen (23) skuffet da Norway Chess i fjor ble arrangert for første gang, vil mange kanskje mene er en overdrivelse. Han kom tross alt på 2. plass - bare et halvt poeng bak vinneren Sergej Karjakin. Men mannen som både er regjerende verdensmester og den høyest rangerte sjakkspilleren på kloden er ikke i tvil:

- Det var for dårlig, sier Carlsen til Dagbladet.

Henger høyt I begynnelsen av juni får han en ny sjanse til å sikre seg tittelen. Den har han tenkt å benytte seg av. 

- Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra, både fordi det er på hjemmebane og fordi jeg ikke gjorde det særlig godt i fjor. Jeg vil rette opp inntrykket, sier Carlsen.

For å gjøre det må han samle flest poeng av samtlige i det ti mann store feltet. Et felt som det allerede er klart blir et av de sterkeste noensinne. 

- Det finnes ikke noen bedre timannsturnering i verden. Den kommer til å være på høyde med de aller største jeg spiller, sier Carlsen. 

Lekte seg I går deltok han på et treff for sponsorene til Norway Chess i Stavanger. Der møtte han blant annet fem heldige menn og kvinner til lynsjakk-duell. Utfordrerne fikk tre minutter på klokka, mens Carlsen måtte nøye seg med 30 sekunder per parti.

- Jeg syntes det var morsomt. Med et slik handicap blir det med engang mye mer stressende for meg, sier Carlsen, som likevel ikke brukte mer enn 23 beskjedne sekunder på å senke spilleren som holdt ut lengst.

Norway Chess-formann Kjell Madland var også til stede på arrangementet. Han gleder seg stort til å få besøk av Carlsen og de andre sjakkessene i juni, og ser frem til å bygge videre på den vellykka førsteutgaven. Blant annet med et budsjett som økes fra om lag seks millioner kroner i 2013 til rundt åtte millioner kroner i år.

- Det er kjempespennende. Vi vil at turneringen skal bli en tradisjon, sier Madland.

GLEDER SEG:  Norway Chess-formann Kjell Madland har vært med på å samle et av historiens sterkeste felt med sjakkspillere til turneringen som holdes i Stavanger i juni. Foto: Lars Kristian Aalgaard / Dagbladet.
GLEDER SEG: Norway Chess-formann Kjell Madland har vært med på å samle et av historiens sterkeste felt med sjakkspillere til turneringen som holdes i Stavanger i juni. Foto: Lars Kristian Aalgaard / Dagbladet. Vis mer