Carlsen koser seg, Anand i hardtrening

Velger forskjellig oppladning før VM-matchen.

LØRDAGSKOS: Magnus Carlsen tar foreløpig livet med ro før VM-matchen. Her på by'n med Silje Bakkene (t.v.) og Vilde Berntsen.  Foto: PRIVAT.
LØRDAGSKOS: Magnus Carlsen tar foreløpig livet med ro før VM-matchen. Her på by'n med Silje Bakkene (t.v.) og Vilde Berntsen. Foto: PRIVAT.Vis mer

Magnus Carlsen var ute og hygget seg med venner i Oslo lørdag kveld. Vishy Anand avsluttet med å vinne en turnering i Bilbao.

De to har valgt forskjellige veier i oppladningen foran VM-møtet i Sotsji, som innledes 7. november.

Det gjelder å treffe med oppkjøringsstrategien. Magnus Carlsen spilte ikke optimalt i Sinquefield Cup i St. Louis som ble avsluttet 7. september. Samtidig måtte Carlsen bruke tid på å bestemme seg for om han skulle stille opp i VM-matchen eller ikke.

Umenneskelig - Det er umenneskelig om all den støyen ikke skulle preget Magnus på noe vis, sier Agdestein til Dagbladet.

- Etter turneringen i Sinquefield Cup har Magnus koblet av fra all sjakk. Det er tydelig at Anand har valgt en annen oppkjøringsstrategi nå, enn forrige gang. Da spilte han lite før møtet med Magnus i Chennay, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.
  Vant to turneringer Vishy Anand vant kandidatturneringen i Khanty-Mansiysk i mars og ble kvalifisert til å møte Magnus Carlsen i kampen om VM-tittelen. At han også stilte opp i Bilbao viser en betydelig mer offensiv Vishy Anand.

Tapte siste parti Men Anand tapte det siste partiet på noe bemerkelsesverdig vis i Bilbao. Han spilte ifølge nettavisen thehindu.com svakt med dronning og tårn mellom de 37. og 43. trekkene. Partiet ble avsluttet med seier til armeneren Levon Aronion. Men da hadde allerede Anand vunnet sammenlagt.

- Det var likevel godt å se at Anand gikk på et tap før han møter Magnus. Det så kanskje litt rart ut, men ingen sjakkspiller liker å tape, sier Agdestein.

Treningsleir - Vi har ikke bestemt oss for hvor vi skal legge treningsleiren. Sist la vi de siste to ukene til Oman, slik at Magnus fikk akklimatisert seg for India. Sotsji skiller seg ikke mye fra vårt klima og gjør det enklere, forklarer Espen Agdestein.

En treningsleir for verdens beste sjakkspiller er delt i to. Den ene består av fysisk trening.

- Det er viktig å være i god form. Da er det enklere å holde konsentrasjonen på topp nivå gjennom flere timer i strekk. Det er greiere at motstanderen gjør feil, enn at Magnus gjør det, sier manageren.

Resten går på terping. Det går på å forberede seg og drille inn forskjellige åpninger til de tolv partiene, sier Espen Agdestein.

SPILLER. Vishy Anand har valgt å holde formen med å spille turneringer.  Foto: Anders Vinje / Dagbladet
SPILLER. Vishy Anand har valgt å holde formen med å spille turneringer. Foto: Anders Vinje / Dagbladet Vis mer