FORT GJORT: Magnus Carlsen og Vishy Anand gikk raskt inn i trekkgjentakelse i dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORT GJORT: Magnus Carlsen og Vishy Anand gikk raskt inn i trekkgjentakelse i dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Carlsen kritiserer egne forberedelser: - Ikke godt nok

Lynrask remis.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter hviledagen i går var det mange som var forberedt på et langt parti mellom duellantene Magnus Carlsen og Vishy Anand i dag.

Slik skulle det ikke bli.

Allerede etter en time endte det opp med trekkgjentakelse, og remis.

Godt forberedt Det var en helt annen Magnus Carlsen som inntok scenen i Sotsji i dag. Tirsdagens grynting var byttet ut med et ansikt om var klar til kamp. Med untak av et par raske blikk ut over blitzregnet var det fullt fokus på brettet.

- Han ser mye bedre ut i dag, sa manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Men det ble aldri det partiet han hadde sett for seg, for Anand var meget godt forberedt. På pressekonferansen virket han strålende fornøyd med å ha ufarliggjort den regjerende mesteren nok en gang.

- Jeg er godt fornøyd med resultatet. Man prøver å være forberedt for alt, men jeg visste at dette var en komfortabel stilling for svart, sier Anand.

Han ville derimot ikke utdype forberedelsene sin ytterligere.

- Det vil jeg helst ikke forklare.

Misfornøyd Carlsen på sin side var ikke fornøyd. Hverken med partiet eller forberedelsene han hadde gjort i forkant.

- Det er alltid bedre å kunne presse litt mer med hvit, men et halvt poeng i dag tar meg et halvt poeng nærmere en seier. Det er en tøff kamp, og nå virker det som om vi får 12 partier, sier han.

- Det er litt annerledes når du spiller med hvit, men det er tydelig at forberedelsene mine ikke har vært gode nok. Planen var å sette press på ham, men det klarte jeg ikke.