Carlsen la hodet på bordet og pustet lettet ut da Anand overså kjempebrøleren

Carlsen-seier etter høydramatisk parti.

BRØLER AV DIMENSJONER: Magnus Carlsen slapp billig unna i dagens parti da han gjorde en kjempeblemme Vishy Anand ikke fikk med seg. Til slutt var det nordmannen som trakk det lengste strået, og har overtatt ledelsen i VM-kampen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRØLER AV DIMENSJONER: Magnus Carlsen slapp billig unna i dagens parti da han gjorde en kjempeblemme Vishy Anand ikke fikk med seg. Til slutt var det nordmannen som trakk det lengste strået, og har overtatt ledelsen i VM-kampen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Dette hadde hele tiden vært sett på som en av dagene hvor Carlsen potensielt sett kunne sette inn nådestøtet på Anand.

I fjor avgjorde han i praksis kampen om VM-tittelen ved seirene i det femte og sjette partiet. Nå ville Carlsen gjenta bedriften, men alt holdt på å gå fryktelig galt.I det 26. trekket spilte Carlsen kongen til d2 - en kjempetabbe av dimensjoner som kunne tapt ham kampen, men Anand så ikke feilskjæret og partiet fortsatte i nordmannens favør før inderen etter 38 trekk måtte kapitulere.

Dermed har Carlsen overtatt ledelsen i VM-kampen etter seks partier, og nordmannen fortsetter med hvite brikker på mandag.

Rask start Utgangspunktet var klart: Med fordelen av de hvite brikkene ønsket Carlsen å komme seg tidlig ut av forberedelsene for så å presse Anand litt etter litt - helt til inderen gjorde avgjørende feil. 

Kort tid etter start viste det seg at ønskescenarioet var i ferd med å bli en realitet. Anand spilte fort, men overraskende upresist. Overtaket havnet hos Carlsen - den norske sjakkgiganten fra Lommedalen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer