FORNØYD:  Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Magnus Carlsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Carlsen la press tidlig og kontrollerte inn til seier

Imponerende av verdenseneren.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen la tidlig press på hjemmehåpet Sjakhrijar Mammedijarov og tok en forholdsvis enkel seier i Vugar Gasjimovs minneturnering i Aserbajdsjan lørdag.

Kampen var over etter i underkant av tre timers spill.

Magnus Carlsen fikk tidlig en god stilling mot den aserbajdsjanske stormesteren og gjorde gode trekk gjennom hele partiet.

Det ble tidlig klart at Mammedijarov var i problemer.

- Magnus har en betydelig fordel etter kun 20 trekk. Etter mitt syn var det ikke noe klokt valg av Mamedijarov å gå inn i denne varianten, sa den ukrainske stormesteren Evgenij Miroshnisjenko underveis i partiet. Han er ekspertkommentator på den offisielle TV-sendingen fra turneringen i Aserbajdsjan.

Magnus Carlsen åpnet Vugar Gasjimovs minneturnering med å spille remis mot indiske Viswanathan Anand fredag. I det partiet var nordmannen langt mer presset. Carlsen klarte likevel å redde et halvt poeng etter at Anand gjorde en feil i avslutningen.

Dermed står verdensmesteren med halvannet poeng etter to kamper i turneringen. Neste motstander for Carlsen er den italienske verdenstoeren Fabiano Caruana. Den kampen spilles søndag.

(NTB)