Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen må i omkamp etter «fullstendig hjerneblødning»

Kastet bort seieren.

LYNSJAKK: Magnus Carlsen spilte remis mot franske Etienne Bacrot (venstre) i siste dag av turneringen Grenke Chess Classics. Dermed må han ut i en runde lynsjakk. Foto: Cathy Rodgers
LYNSJAKK: Magnus Carlsen spilte remis mot franske Etienne Bacrot (venstre) i siste dag av turneringen Grenke Chess Classics. Dermed må han ut i en runde lynsjakk. Foto: Cathy Rodgers Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen spilte remis det siste partiet i storturneringen Grenke Chess Classics i tyske Baden-Baden i dag.

Carlsen sto på samme poengsum som Arkadij Naiditsch før dagens parti. Med hvite brikker mot franske Etienne Bacrot spilte Carlsen til remis, men om turneringsseieren var sikret måtte han imidlertid vente på.

For da Arkadij Naiditsch spilte remis i sitt parti mot Levon Aronian, må de to ut i en omkamp med lynsjakk for å bestemme vinneren.

- Helt absurd Carlsen så ut til å sikre seg et solid overtak i partiet mot Bacrot, men gjorde en feil og slapp franskmannen tilbake i partiet. Det endte altså med remis.

Carlsen selv var oppgitt etter at han mistet den sterke stillingen i partiet:

- Det er helt absurd, jeg sto så bra. Det var en interessant stilling fra åpningen, så syntes jeg at jeg sto sterkt. Så valgte jeg plutselig en bonde jeg ikke fikk så mye kompensasjon for, så feilberegnet jeg fullstendig senere. I tillegg kjempet Bacrot godt, og det hele gikk over styr. Tabben var helt dust, fullstendig hjerneblødning. Jeg kan ikke forklare det, sier Carlsen til TV2.

Omkampen spilles i kveld. Dagbladet kommer tilbake med mer.