KJEMPER FOR Å BLI ALENE PÅ TOPP: Magnus Carlsen endte med remis mot russiske Vladimir Kramnik i dag, men ligger fortsatt godt an i London Chess Challenge. Foto: SCANPIX/EPA/ALEX CRUZ
KJEMPER FOR Å BLI ALENE PÅ TOPP: Magnus Carlsen endte med remis mot russiske Vladimir Kramnik i dag, men ligger fortsatt godt an i London Chess Challenge. Foto: SCANPIX/EPA/ALEX CRUZVis mer

Carlsen måtte kjempe for remis mot verdenstreeren

- Mange ville gått ned etter den starten Magnus fikk.

(Dagbladet): Etter to strake seire i London Chess Challenge måtte Magnus Carlsen klare seg med remis mot tredjerangerte Vladimir Kramnik fra Russland i dag.

Carlsen fikk en dårlig start på partiet, og endte opp med å kjempe hardt for å unngå nederlag.

- Det var bra, det. Han kom litt dårlig ut av åpningen, og tapte en bonde. Han måtte spille godt for å klare remisen. Det var presist og sikkert spilt, og det må vi være fornøyde med i dag. Med svart mot Kramnik er remis et godt resultat, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

- Kramnik er kjent for å være veldig sterk når han kommer på offensiven på den måten, det er mange som ville gått ned i den stillingen, sier Agdestein.

Gode sjanser
Etter gårsdagens seier mot verdenstoer Levon Aronian fra Armenia var Carlsen oppe i en liverating på 2855,7, ett poeng bak Garry Kasparovs liverekord på 2856,7.

Etter remisen taper han 0,7 poeng og står med 2855, men nordmannen ligger fortsatt godt an i jakten på Kasparovs rekorder.

Først og fremst jager han sin tidligere samarbeidspartners offisielle toppnotering på 2851 poeng, en rekord som vil bety at Carlsen kan kalle seg tidenes beste sjakkspiller.

- I morgen er Magnus Carlsen hvit mot Gawain Jones, som er lavest ranket i feltet, så har han en fridag. Det kommer gode muligheter nå, mener Espen Agdestein.

Duell?
Verdenstoer Levon Aronian og verdensmester Vishy Anand spilte også remis i dag, og har dermed havnet litt på etterskudd i London. Magnus Carlsen og Vladimir Kramnik leder turneringen med syv poeng hver.

- Mickey Adams har to seire og en frirunde, så så langt er det han, Carlsen og Kramnik som har skilt seg ut. Mye tyder på at turneringen blir et race mellom Carlsen og Kramnik, sier Agdestein.

Den offisielle rankingen vil være klar 1. januar, og vil hvis alt går veien være fjerde året på rad at Carlsen topper.

Nordmannen startet turneringen med to seire av to mulige. Lørdag vant han mot Luke McShane, før det ble seier over Levon Aronian i går.

For den norske sjakkstjernen fortsetter altså turneringen med kamp mot britiske Gawain Jones i morgen ettermiddag.