Remis mellom Carlsen og Caruana

Carlsen måtte spise egne ord. Fikk salen til å bryte ut i latter

Med hvite brikker gikk Magnus Carlsen offensivt ut, men måtte til slutt kjempe hardt for remis i sjakk-VMs sjette parti. Stillingen er 3-3 etter seks remis.

REMIS: Magnus Carlsen hang lenge i tauene, men klarte til slutt remis i det sjette partiet mot Fabiano Caruana. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REMIS: Magnus Carlsen hang lenge i tauene, men klarte til slutt remis i det sjette partiet mot Fabiano Caruana. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Carlsen skaffet seg tidlig et lite overtak, men amerikaneren stilte derimot opp et solid forsvar og tok gradvis over initiativet. Han satte Carlsen under et voldsomt press, men nordmannen holdt unna og kunne pustet lettet ut etter VMs sjette strake remis. Spillerne inngikk remis etter 80 trekk og seks og en halv time spilt.

- Fra rundt trekk 22 til tidskontrollen gjorde jeg mange feil. Jeg vil ikke gå inn på det, for jeg misset så mange ting, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

- Jeg følte at jeg kjempet for remis.

På spørsmål om svart er den nye hvit, svarte Caruana: – Det var en rekke med tilfeldigheter som gjorde at jeg endte opp med å ha muligheter til å vinne.

- Stillingen min var kanskje litt dårligere i starten, men det var det, sa Caruana.

- En fantastisk redning for vår mann, sa Torstein Bae i NRKs studio etter partiet.

Åpnet best

Med hvite brikker åpnet Carlsen med kongebonden. Caruana svarte med et russisk forsvar, men Carlsen virket godt forberedt og svarte raskt på trekkene til amerikaneren.

Carlsen gikk for dronningbytte i det 8. trekket, og ifølge flere eksperter er man da allerede i sluttspillet. Carlsen har selv antydet at det sjette og sjuende partiet ville være gylne muligheter i dette VM. Det var tydelig at tittelholderen var ute etter mer enn remis i sitt tredje parti med hvite brikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer