Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen med advarsel til rivalene etter VM-seier: - Jeg er best i lynsjakk

Sikret seier i hurtigsjakk-VM.

 SIKRET SEIEREN:  Magnus Carlsen.  Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
SIKRET SEIEREN: Magnus Carlsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen befestet i dag sin posisjon som verdens beste sjakkspiller da han tok seieren i VM i hurtigsjakk.

Dermed forsvarte verdenseneren VM-tittelen han også vant i Dubai i fjor, og står med alle tre VM-titlene (klassisk-,hurtig- og lynsjakk).

Nordmannen har storspilt gjennom turneringen, og da han fikk en gavepakke fra Kramnik i den 14.partiet, holdt det uansett med remis i det siste partiet mot.

Tøffest motstand Det var før han fikk vite at motstanderen var Shakhriyar Mamedyarov.  På grunn av motstanderen var seieren sikret uansett.

Carlsen ledet med ett poeng før det avgjørende partiet, og kunne ligge likt hvis han tapte og rivalene som lå ett poeng bak vant.

Men siden hurtigsjakk-VM avgjøres på «tie break» - ville Carlsen uansett ta seieren. Dette fordi han har møtt den tøffeste motstanden (ti ratingpoeng høyere enn de andre) i de femten kampene, og dermed tålte han tap i partiet som spilles nå.

-Ja, han har seieren nå.  Nå kan han vise hva som bor i ham og plaffe løs, sier Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel.

Sleit Men selv om seieren allerede var sikret, ble det et tøft parti mot Mamedyarov.  30-åringen fra Aserbajdsjan presset på med hvite brikker, men måtte til slutt ta til takke med remis.

Med andre ord: Carlsen ville tatt seieren uansett.

-Jeg er ikke fornøyd med siste partiet, men vinner med god margin totalt. Jeg ville gjøre det bra i siste partiet, men endte opp med å spille passivt og uinspirert. Det er noe å ta tak i, sier Carlsen til NRK etter oppgjøret.

Nordmannen endte med 3,5 av fem mulige poeng på turneringens siste dag - og gikk gjennom hele hurtigsjakk-VM uten å tape.

-  Jeg er veldig fornøyd med at jeg vant på poeng. Jeg regnet med at hurtigsjakken kom til å bli vanskelig.  Det er bare å se på Anand (5.5 poeng) at det er et knalltøft felt,forklarer Carlsen til NRK.

Advarsel I morgen og onsdag spilles sjakkens Formel 1 - VM i lynsjakk.  før VM sa Carlsen til Dagbladet at han følte seg mest komfortabel i lynsjakk, og i dag kom han med en ny trussel til motstanderne:

- Jeg er best i lynsjakk. Så dere har ikke sett mitt beste ennå, sier Carlsen til VG.

Overfor NRK utdyper han:

- Jeg begynner å bli en erfaren spiller. Jeg vinner stort sett de partiene som kan vippe begge veier. Motstanderne har respekt og bruker for langt tid mot meg, sier Carlsen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!