SLO TILBAKE: Magnus Carlsen reiste seg på mesterlig vis i Belgia etter en tung fredag. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
SLO TILBAKE: Magnus Carlsen reiste seg på mesterlig vis i Belgia etter en tung fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Carlsen med eksepsjonell opphenting: - Det er for godt til å være sant

Knuste all motstand i Belgia.

(Dagbladet): Etter sitt kanskje livs verste parti under Grand Chess Tour-turneringa YourNextMove i Belgia på fredag, slo Magnus Carlsen tilbake på eksepsjonelt vis i går.

Med fire seirer av fire mulige avanserte Carlsen forbi hele det stjernespekkede feltet - fra en 8.-plass til 1.-plass.

- Det føles herlig nå. Etter slutten i går, så er det for godt til å være sant at jeg leder etter hurtigsjakken, sa Carlsen på den offisielle sendingen, ifølge sjakkbloggen Matt og Patt.

Var sur

Samme nettsted referer også Carlsens tanker rundt de overraskende tabbene mot Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura på fredag.

Carlsen forteller at han var sur i rundt en time, før han fant ut at det beste var å gi blaffen i det som hadde skjedd.

– Jeg bryr meg egentlig ikke i dag heller, men det ser i alle fall ikke ut til å ha noe å si for spillet mitt, forklarte Carlsen.

- Verste jeg har sett

Sjakkekspert Atle Grønn fortalte til Dagbladet i går at han ikke kunne minnes å ha opplevd Carlsen gjøre større tabber enn på fredag.

Grønn var likevel ikke urolig over formen, noe oppvisningen i seirene mot Vishy Anand, Vladimir Kramnik, Anish Giri og Veselin Topalov viste at han heller ikke hadde grunn til.

- Det er noe av det verste jeg har sett av Magnus. Det er to ulykker som skjer. En kan inntreffe i hurtigsjakk, men at det inntreffer to er krise. Den siste mot Nakamura er så ille at den ikke kan tas helt alvorlig. Det er en type feil som vanlige norske klubbspillere hadde vært flaue over å gjøre. Jeg kan ikke huske at Magnus har gjort noe sånt før, fortalte Grønn før han la til:

- Det er ikke sånn at han har blitt nedspilt av disse, det er i aller høyeste grad selvforskyldt. Så det er noe man kan rette på. Det trenger ikke være et tegn på dårlig form. Han spilte muligens ikke så ille, men bukket bort to partier, som man sier på sjakkspråket.

YourNextMoves hurtigsjakkdel er nå avsluttet. I dag og i morgen avgjøres turneringa med 18 lynsjakkrunder.