Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny remis for Magnus Carlsen

Carlsen med fjerde strake remis

Magnus Carlsen måtte tåle sin fjerde strake remis i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Fredagens motstander var russiske Peter Svidler.

REMIS: Magnus Carlsen spilte remis for fjerde gang på rad. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk
REMIS: Magnus Carlsen spilte remis for fjerde gang på rad. Foto: AFP PHOTO / ANP / Koen Suyk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet ble av det meget underholdende og kompliserte slaget. Carlsen overrasket Svidler allerede i åpningen, og etter kun fire trekk måtte russeren ta seg en uvanlig lang tenkepause.

Svidler fant imidlertid gode trekk og spilte i tillegg svært offensiv sjakk. Carlsen fulgte opp og dermed ble stillingen raskt avansert og uvanlig uoversiktlig.

Det førte igjen til at begge spillerne periodevis måtte bruke svært lang tid på analysere seg fram til neste trekk. Etter 17 trekk innvilget Svidler seg en nærmere 24 minutter lang tenkepause. Russeren fant til slutt et godt trekk.

Da det så ut som det kunne bli et svært langvarig parti, endte det i stedet med remis ved trekkgjentakelse etter 31 trekk.

– Hvis man noen gang kan si at det er et parti der ingen fortjener å tape, så er dette en god kandidat. Et utrolig bra parti, sa Hans Olav Lahlum i TV 2s sjakksending.

Etter avsluttet parti ble spillerne sittende i et kvarter mens de analyserte partiet, skriver Matt & Patt.

Etter seks av 13 partier i turneringen har Carlsen fem remis og en seier. Det er ett poeng opp til Shakhriyar Mamedyarov, som overtok ledelsen da han nedkjempet Baskaran Adhiban i et parti som varte flere timer lenger enn de øvrige fredag.

Lørdag spiller Carlsen mot kinesiske Hou Yifan, som står med ett fattig poeng så langt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!