Carlsen med god start: - Kan ikke klage

I årets Grand Chess Tour.

GOD START: Magnus Carlsen fikk en god start på den første turneringen i årets Grand Chess Tour med seier i de to første hurtigsjakkpartiene i Abidjan. Her er han fra tidligere i år. Foto: Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix
GOD START: Magnus Carlsen fikk en god start på den første turneringen i årets Grand Chess Tour med seier i de to første hurtigsjakkpartiene i Abidjan. Her er han fra tidligere i år. Foto: Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Magnus Carlsen fikk en god start på den første turneringen i årets Grand Chess Tour med seier i de to første hurtigsjakkpartiene i Abidjan onsdag.

Først vendte han til seier mot Wesley So. Amerikaneren hadde lenge overtaket, men Carlsen avgjorde partiet i sin favør mot slutten. Carlsen ofret en bonde tidlig, men gikk fra en bonde under til en bonde over, og til slutt kunne han innkassere seieren.

Deretter beseiret han Jan Nepomniasjtsji etter imponerende spill. Carlsen skaffet seg en ekstra dronning, og deretter var det bare et tidsspørsmål før russeren måtte takke for partiet.

- Resultatene har vært bedre enn spillet så langt, men jeg kan ikke klage, sa Carlsen i et intervju med arrangøren.

Carlsen møter Hikaru Nakamura senere onsdag i Elfenbenskystens hovedstad. Også Nakamura vant sitt åpningsparti i turneringen, som handler om hurtig- og lynsjakk, men spilte remis i den neste.

Etter to runder er Carlsen alene i ledelse med 4 poeng, ett foran Nakamura og kineserne Ding Liren og Wei Yi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer