SOLID IGJEN: Magnus Carlsen slo til med en solid seier over russiske Vladimir Kramnik i Norway Chess-turneringen onsdag.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
SOLID IGJEN: Magnus Carlsen slo til med en solid seier over russiske Vladimir Kramnik i Norway Chess-turneringen onsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Carlsen med imponerende seier i Norway Chess

Har ikke tapt på 163 dager og 42 kamper.

Magnus Carlsen slo til med en solid seier over russiske Vladimir Kramnik i Norway Chess-turneringen onsdag.

Sjakkverdensmesteren har dermed gått 42 kamper og 163 dager siden han sist tapte et sjakkparti. Det er personlig rekord for Carlsen.

Den tidligere verdensmesteren Kramnik er rangert på annenplass i verden, men har på sin side ikke slått Carlsen siden 2010, og det er spilt 15 partier mellom de to siden da.

Magnus Carlsen og hans hjelper (Jon Ludvig Hammer) hadde gjort gode forberedelser, og nordmannen fikk til en svært effektiv åpning med sine hvite brikker mot Kramnik.

Den russiske stormesteren hadde en dårlig åpning og brukte dessuten veldig lang tid på sine trekk. Han måtte også ifølge sjakkekspertisen til TV 2 slite med en isolert dobbelt bonde på f-raden. Russeren syntes tidlig å havne i tidsnød, men klarte tidskontrollen med svært liten tid igjen på klokken. Stillingen hans hadde derimot forverret seg betydelig.

Etter 50 trekk var kampen over. Carlsen står etter at sju av ni runder er spilt med fem poeng. Han leder turneringen, som avsluttes fredag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.