Carlsen med kryptisk Twitter-melding. Avslører ny målsetting

- To unnagjort, fem igjen.

TO AV SJU: Magnus Carlsen gliste bredt etter at han forsvarte VM-tittelen sin. Men mye tyder på at han ikke er fornøyd med to titler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TO AV SJU: Magnus Carlsen gliste bredt etter at han forsvarte VM-tittelen sin. Men mye tyder på at han ikke er fornøyd med to titler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Da Magnus Carlsen i dag nedkjempet Vishy Anand i det ellevte partiet av VM-kampen i Sotsji, ble han medlem av en enda mer eksklusiv klubb.

Han forsvarte VM-tittelen sin, og kan de neste to årene kalle seg verdensmester i sjakk.Etter partiet var det en lettet og småsjuk Carlsen som smilte fra øre til øre. Det var tydelig at det nå var en tung bør som var løftet av skuldrene til 23-åringen.

Men han er ikke snauere enn at han har satt seg nye mål. Mål som er av det hårete slaget. To av sju Søndag kveld kom han med følgende melding på Twitter til sine 88 000 følgere:

- En stor takk til alle som har støttet meg på denne interessante reisen. To unnagjort, fem igjen.

Ved første øyekast er det ikke opplagt hva som er så magisk med tallet sju, men om man tar en titt på oversikten over verdensmesterne i sjakk blir det raskt klart hvilken betydning tallet har.Det er nemlig ingen som har tatt VM-tittelen sju ganger, selv om flere har vært i nærheten.

Både Emanuel Lasker, Anatoly Karpov og Garry Kasparov har blitt kronet som verdensmester seks ganger (i den offisielle statistikken). Men aldri sju. Skulle Carlsen klare den bragden, vil han gå inn i historiebøkene som den største sjakkspilleren noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer