Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen med kryptisk Twitter-melding. Avslører ny målsetting

- To unnagjort, fem igjen.

TO AV SJU: Magnus Carlsen gliste bredt etter at han forsvarte VM-tittelen sin. Men mye tyder på at han ikke er fornøyd med to titler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TO AV SJU: Magnus Carlsen gliste bredt etter at han forsvarte VM-tittelen sin. Men mye tyder på at han ikke er fornøyd med to titler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Da Magnus Carlsen i dag nedkjempet Vishy Anand i det ellevte partiet av VM-kampen i Sotsji, ble han medlem av en enda mer eksklusiv klubb.

Han forsvarte VM-tittelen sin, og kan de neste to årene kalle seg verdensmester i sjakk.

Etter partiet var det en lettet og småsjuk Carlsen som smilte fra øre til øre. Det var tydelig at det nå var en tung bør som var løftet av skuldrene til 23-åringen.

Men han er ikke snauere enn at han har satt seg nye mål. Mål som er av det hårete slaget.

To av sju Søndag kveld kom han med følgende melding på Twitter til sine 88 000 følgere:

- En stor takk til alle som har støttet meg på denne interessante reisen. To unnagjort, fem igjen.

Ved første øyekast er det ikke opplagt hva som er så magisk med tallet sju, men om man tar en titt på oversikten over verdensmesterne i sjakk blir det raskt klart hvilken betydning tallet har.

Det er nemlig ingen som har tatt VM-tittelen sju ganger, selv om flere har vært i nærheten.

Både Emanuel Lasker, Anatoly Karpov og Garry Kasparov har blitt kronet som verdensmester seks ganger (i den offisielle statistikken). Men aldri sju. Skulle Carlsen klare den bragden, vil han gå inn i historiebøkene som den største sjakkspilleren noensinne.

- Lykke til! Den spanske journalisten Leontxo Garcia er på plass i Sotsji for avisa El Pais. Han sier til Dagbladet at han tror det er nøyaktig det som er Carlsens mål.

Å bli den første i verdenshistorien med sju VM-titler.

- Det er tydelig at Carlsen har store planer. Garry Kasparov tok seks titler i sin tid, og det er den rekorden Carlsen nå drømmer om å slå. Han er ambisiøs, sier Garcia, som kan alle Kasparovs VM-kamper på rams.

Den gamle stormesteren og tidligere læremesteren til Carlsen virker riktignok å ta planene til hans forhenværende disippel med knusende ro.

- Gratulerer til Magnus Carlsen med å ha forsvart tittelen som verdensmester, og for å ha gjort det med stil. Magnus sa «to unnagjort, fem igjen», og referer til mine sju VM-seiere. Jeg ønsker ham lykke til, skriver han på Twitter.

Det er verdt å merke seg her at Kasparov da regner med én kamp som ikke er registrert i de offisielle statistikkene. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!